La directora de Rodalies celebra l'anunci de la connexió amb l'aeroport del Prat per l'R4

Sosté que aquest enllaç a través de Rodalies comporta molts avantatges

L'estació de Montcada Bifurcació
L'estació de Montcada Bifurcació | Georgina Albreda
NacióSabadell
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:09h
La directora de Rodalies, Mayte Castillo, ha celebrat que l'Estat hagi licitat la connexió de les obres per crear un nou ramal ferroviari directe cap a l'aeroport del Prat, cosa que permetrà fer-se a través de l'R4. Castillo ha aplaudit que s'aprofitin les infraestructures de Rodalies perquè suposa un seguit d'avantatges. 

La responsable ferroviària ha assegurat que aquesta connexió "ha de fer-se de forma integrada per l'R4 o l'R2", perquè comporta uns beneficis com ara, "que es pot utilitzar la capacitat dels túnels" en comptes "d'una llançadora que requereix un consum addicional", que, entre d'altres coses, "redueix la capacitat de la resta de línies". 

A més, ha continuat, "escurça el temps de viatge per als clients potencials que l'utilitzin" i "es pot atendre a una mobilitat més diversa". Així mateix, "no es necessiten trens addicionals per tal de donar el servei", ha assenyalat. 

Castillo també ha apuntat que "no calen inversions ens instal·lacions", perquè ja es disposen amb la xarxa actual de les línies R2 i R4.