VÍDEOS Gairebé 13 milions d'euros en vuit projectes per a la millora econòmica i social

La Junta de Govern guanya temps al calendari perquè siguin una realitat abans d'acabar 2022

Alguns dels projectes previstos
Alguns dels projectes previstos | Ajuntament de Sabadell / ND Sabadell
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:47h
La Junta de Govern Local, celebrada aquest dilluns, ha aprovat de forma inicial destinar 12,7 milions d'euros en vuit projectes que busquen la millora econòmica i social, tal com ha destacat l'alcaldessa, Marta Farrés. Ha concretat que són iniciatives que busquen "millores dels espais públics, la seguretat viària i paisatgística", però també "un esforç per millorar la  qualitat ambiental".

Així mateix, és un inversió per "atraure" activitat econòmica que, segons ha comentat Farrés, ja hi ha hagut "impacte", perquè "empreses han preguntat per traslladar-se o venir" a la ciutat. I en aquest sentit, ha apuntat el Portal Sud, amb un cost de 5,4 milions d'euros, dos dels quals el aportarà la Diputació de Barcelona. 

Suposarà una entrada directa a la C-58 a la Gran Via i al carrer Costa i Deu, en els dos sentits de circulació. En una primera fase, es construirà una rotonda de 90 metres de diàmetre, amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals. I en una segona, una altra als carrers de Víctor Balaguer i Costa i Deu.

Aquesta obra no busca incrementar el pas de vehicles i suposarà una millora connexió interior, a més s'ordenarà l'entrada del sud de Sabadell. La previsió és iniciar els treballs la segona meitat de 2021 i que s'allarguin un any. 

Set projectes restants

El Parc del Nord és l'altre gran projecte que tindrà 2,5 milions d'euros, la meitat dels quals seran de fons europeus. Farrés ha explicat que s'ha acordat amb la comissió del Parc del Nord i es pretén "recuperar el corredor ecològic del torrent del Capellà" i hi haurà gairebé 600 arbres. La previsió és arrencar el primer semestre de 2021.  


Els voltants del mercat municipal de Campoamor serà una altra proposta amb més d'un milió d'euros, concretament 1,8 -també hi haurà un 50% de finançament europeu- per construir els jardins de Campoamor, que ocuparà l’antic camp de futbol i el carrer dels Reis Catòlics, en total 11.000 metres quadrats. 

937.442 euros aniran a convertir el carrer Indústria per a vianants. "Ha tingut bona acollida entre comerciants i l'escola Sagrada Família", ha dit Farrés. La calçada i la vorera estarà al mateix nivell a Sant Llorenç i Sant Joan. S'estima que s'engeguin les intervencions a finals de l'any vinent. 

El recorregut a peu a l’Escola Pau Casals, que tal com ha recordat l'alcaldessa, ve de l’antic procés participatiu Construint Ciutat i que tenia assignats 100.000 euros que s'incrementen fins als 770.000. Es pavimentarà al nivell de les voreres tot l’espai i es posarà una barana en forma de ”L”, que delimiti una part de l’àmbit en l’angle cap als carrers d’Atlanta i Mauritània. Les obres arrencaran la segona meitat de 2021 i acabaran el primer trimestre de 2022. 


"Un projecte heretat", ha assenyalat en la construcció del Centre d'Interpretació de Can Gambús, al Parc Agrari. Buscarà impulsar un model productiu d’agricultura de proximitat i sostenible i actuar de focus de divulgació i formació relacionades amb aquest àmbit. Es destinaran 600.000 euros, amb la meitat procedent de fons europeus, i s'espera que s'engegui i acabi l'any que ve. 380 euros aniran a la remodelació de la plaça Fuensanta, "perquè funciona com una illa i no com una plaça", ha subratllat Farrés. Tot i així, "es doblarà" el nombre de places d'aparcaments. Seran un any de treballs i que arrencaran el primer semestre de 2021. 

Per últim, 247.268 euros per a la urbanització del tram del carrer de Pérez Moya, entre els carrers de Rusiñol i de la Saboneria, per millorar el camí escolar de l’Escola La Serra.