violència masclista

«Prou violències masclistes, prou assassinats»: el clam de rebuig de Sabadell contra un nou cas

Un centenar de persones es concentren a la plaça Sant Roc

per Albert Hernàndez , Sabadell, 26 d'octubre de 2020 a les 19:43 |
Els regidors de Sabadell a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
"Prou violència masclistes, prou assassinats". Aquest ha estat el clam de rebuig, en la lectura del manifest, a càrrec de la Taula de gènere, feminismes i LGTBI i de l'Ajuntament de Sabadell, contra l'assassinat de la veïna de la ciutat, presumptament comès per la seva parella el passat mes d'agost.  

Un missatge de repulsa expressat davant una plaça Sant Roc envoltada de tanques per fer un control d'accés, i que ha comptat un centenar de persones. "No és un fenomen aïllat" ha resat l'escrit i ha lamentat que "malauradament és una notícia habitual" als mitjans de comunicació.

 

La pancarta de repulsa a la violència masclista Foto: Albert Hernàndez


Està "present a totes les estructures de la societat" i per això, ha reclamat "la corresponsabilitat" de tothom, "ciutadania i administracions". Ha exigit "una resposta contundent i integral que castigui qualsevol forma de violència masclista, sigui del tipus que sigui".   


La cita s'ha tancat amb un minut de silenci i amb crits contraris com "no són mortes, són assassinades" i "si ens toquen a una, ens toquen a totes". Tal com s'ha recordat a la plaça Sant Roc, aquesta pèrdua és l'onzena que registra a Catalunya aquest 2020. 

 

Participació