El risc de rebrot a Sabadell ja és el més alt des de l'esclat de la pandèmia

La velocitat de transmissió també puja de forma lleu

Catalunya registra el doble d'altes que ingressos malgrat la tensió del sistema.
Catalunya registra el doble d'altes que ingressos malgrat la tensió del sistema. | Eduardo Parra/Europa Press
NacióSabadell
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:05h
Sabadell ha marcat una xifra rècord de ris rebrot, amb 651 punts, la dada més alta des de l'esclat de la pandèmia a la ciutat. Són 69 punts més que 24 hores enrere, segons les dades actualitzades pel mateix Departament de Salut. De fet, l'increment d'aquesta referència està sent la tònica durant tot aquest mes d'octubre. 

Només en els primers dies va experimentar una lleu reculada, situant-se per sota dels 300 punts. Però abans d'arribar als primers set dies va començar a disparar-se, fins assolir aquesta xifra rècord. Fins ara el topall era de 562, que es va produir a finals de març. 

Un altre dels indicadors que puja és la velocitat de transmissió del virus, que s'ha elevat fins a l'1,49, quatre centèsimes més que entre el 6 al 12 d'octubre. 

En l'àmbit hospitalari, el Parc Taulí durant el cap de setmana ha reportat quatre defuncions, cosa que situa els decessos en 416, des de l'inici de la pandèmia al centre sanitari. I tenia 87 hospitalitzats, 17 dels quals a l'UCI o semicrítics, uns guarismes que el passat dimarts eren molts semblants, afegint dues morts més.