Grifols construirà una planta a Lliçà de Vall per duplicar la capacitat de fraccionament de plasma

La farmacèutica catalana no ha desvelat la quantitat de diners que destinarà en aquesta operació

Grífols és una de les companyies capdavanteres en la cerca de tractaments per combatre la pandèmia
Grífols és una de les companyies capdavanteres en la cerca de tractaments per combatre la pandèmia | ACN
NacióSantCugat
25 d'octubre del 2020

Grífols construirà una planta d'immunoglobulines a Lliçà de Vall. L'objectiu de la farmacèutica catalana és reforçar la seva hegemonia internacional en la indústria del plasma i duplicar la capacitat de fraccionament de plasma dels 15 milions de litres actuals a 28 milions en només cinc anys. Tanmateix, també incrementarà la seva xarxa de centres de donació de plasma passant dels 320 actuals fins als 435 de cara a l'any 2025.

El fraccionament de plasma consisteix a dividir el plasma a través de diversos canvis de temperatura i condicions químiques, entre altres processos, amb la finalitat de separar la proteïna amb propietats terapèutiques perquè posteriorment, una vegada purificades i dosificades, siguin utilitzades com a medicaments. En aquest sentit, també ha anunciat que construirà noves instal·lacions destinades al fraccionament de plasma en un complex a Clayton (EUA).

La companyia, amb seu a Sant Cugat del Vallès, no ha desvelat la quantitat de diners que destinarà en aquesta inversió de futur en la carrera mundial per l'estudi i aplicacions farmacèutiques del plasma. 

I és que Grifols ha estat els darrers mesos una de les companyies capdavanteres en la cerca de tractaments per combatre la pandèmia a través d'assaigs clínics i transfusions de plasma amb anticossos neutralitzants anti-SARS-CoV-2 a pacients afectats per la Covid-19. 

Pioners treballant amb plasma

El principal producte de la facturació de Grifols és el plasma sanguini i els seus derivats i aplicacions en la biociència. La seva penetració en el sector de les proteïnes plasmàtiques se situa en un 20% de la quota de mercat mundial. Això la situa com a tercera empresa mundial del sector.