Més d'un centenar d'ofertes de feina en la primera Fira d'Ocupació online

El certamen acollirà la 3a edició de la "Trans Laboral", iniciativa pionera a Sabadell

Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu
Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióSabadell
22 d'octubre del 2020
120 ofertes de feina d'una quinzena d'empreses de Sabadell i l'entorn. Aquesta és la targeta de presentació de la Fira d'Ocupació que tindrà lloc de forma online del 2 al 5 de novembre. La voluntat és aplegar persones que busquen feina amb demandants i que puguin programar-se entrevistes. De fet, n'hi ha previstes 540 per viodeoconferència. 

Alhora, hi ha ofertades 500 places més per a persones que vulguin conèixer les diferents borses de treball de les entitats col·laboradores com són CIESC, PIMEC i Gremi de Fabricants i inscriure’s a les ofertes que estan gestionant en aquest moment.

Tindrà un accent marcat en el tèxtil, tot i que l'alcaldessa, Marta Farrés, ha puntualitzat que hi haurà "empreses de tots els sectors" com ara de l'administració, l'atenció domiciliària, l'automoció, el comerç i l'àmbit farmacèutic, entre d'altres. Els dos primers dies hi ha previst dur a terme activitats i tallers virtuals i els dos últims, el 4 i 5 de novembre, es faran les entrevistes individuals -unes 250 d'uns deu minuts- i grupals -amb grups de deu persones i d'una hora-, respectivament.

S'integra la Trans Laboral

En el marc d'aquesta iniciativa s'integrarà la 3a edició de la Trans Laboral, que en els dos últims anys s'ha organitzat al Casal Pere Quart, sota l'impuls de Ca l'Enredús - ActuaVallès i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès, sent Sabadell pionera en l'organització d'aquesta proposta per a la inserció laboral de les persones transgènere. 

A més de taules de treball i tallers, també podran optar a ofertes de feina. La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha subratllat que cal "donar més visibilitat" aquest col·lectiu i "lluitar contra els estereotips" per "anar fent passes endavant". En aquest sentit, la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha afirmat que la "integració" no s'aconsegueix "no per falta de competències sinó per prejudicis". 

És per això que ha enumerat una sèrie d'iniciatives que es duran a terme com una "xarxa de referents a les oficines del SOC per entendre les necessitats a l'hora de trobar feina" i també "està a punt la implementació formativa adreçada a les empreses perquè puguin formar a la llarg tot el personal amb mirada trans i LGTBI".