Cap positiu en el cribratge massiu porta a porta d'un barri de Ripollet

Es fan 137 testos en dos edificis de la localitat

Un sanitari fent la prova PCR a un home a Alcarràs, per detectar casos assimptomàtics de covid-19 entre la població
Un sanitari fent la prova PCR a un home a Alcarràs, per detectar casos assimptomàtics de covid-19 entre la població | Oriol Bosch/ACN
NacióSabadell
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:48h
La setmana passada, l'Institut Català de la Salut (ICS) va dur a terme una jornada de cribratges massius porta a porta al barri de Can Mas a Ripollet, concretament en dos edificis de la rambla Sant Jordi -també es van fer proves al CAP Ripolllet-. Els 137 testos van donar negatiu, segons ha detallat l'Ajuntament.

Curiosament, uns resultats que contrasten amb l'afectació a la localitat vallesana, en què el risc de rebrot, la setmana passada -fins al dia 15- havia pujat 141,27 punts en set dies, arribant fins als 424,96 i una velocitat de propagació del virus d'1,36, quan aquesta hauria d'estar per sota d'1. 

La taxa de PCR fets per cada 100.000 habitants de la població és, amb dades fins al 15 d'octubre, d'1.749,95, després d'haver-ne fet 672 i que situen el percentatge de positius en un 11,06%. 

No ha estat la primera vegada que Ripollet ha estat escenari de proves massives. A l'estiu, també en un escenari del coronavirus disparant-se, encara que amb menor grau que en aquesta segona onada, es van organitzar dues jornades, sent de les primeres zones de Catalunya on es van muntar aquests operatius sanitaris.