La Plataforma Soterrament FGC demana accelerar el procés per urbanitzar la superfície

L'Ajuntament assegura que té les bases gairebé fetes i hi ha afegit algunes modificacions

L'estat actual de la superfície
L'estat actual de la superfície | Albert Hernàndez
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:05h
La Plataforma Soterrament FGC ha demanat que s'acceleri el procés per urbanitzar la superfície que ha quedat a l'entrada dels ferrocarrils a Sabadell, fins a Can Feu-Gràcia. El portaveu, Isidre Soler, ha carregat contra el consistori per la "desídia" i la "manca d'interès". 

Soler ha explicat que el passat 13 d'octubre es va portar l'anul·lació de l'anterior contracte, després que així ho determinés el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, per la denúncia d'una de les empreses participants en l'anterior concurs. "Encara s'han de definir les noves bases", ha criticat i ha afegit, "tampoc tenim data quan es faran". 

Ha precisat que la justificació de l'Ajuntament per anul·lar el contracte, el qual és un tràmit "fàcil", ha estat la Covid-19 i ha admès que "un parell de mesos" és "comprensible, però deu?!", s'ha queixat Soler. Per això, ha assenyalat que el projecte "mai se l'han fet seu".

Tot i així, ha qualificat que "el més greu" és que aquesta "desídia" del govern municipal ha provocat "perdre 1,25 milions d'euros" dels fons europeus del programa EDUSI. Ha estimat que si s'aprovessin les bases avui mateix hi hauria dues fases, una primera que s'allargaria tres mesos i una segona quatre mesos fins a tenir el guanyador. Aleshores, caldria set mesos per la redacció i ja serien un any i dos mesos i, per últim, la licitació que s'allargaria 14 mesos. 

Soler ha recordat que és "un dels grans projectes de ciutat" i d'un veïnat que duu més de 12 anys lluitant. El membre de la Plataforma ha dit que les noves bases han de "canviar molt poca cosa" i que les característiques "han de ser les mateixes".

Bases de nou concurs "pràcticament enllestides"

El regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha afirmat que les bases del nou concurs estan "pràcticament enllestides" i s'han treballat "alguns aspectes que no quedaven ben resolts". En aquest sentit, ha apuntat a millorar la mobilitat dels veïns del sector dels planetes i "l'encaix" global del barri, per "sentir-se encaixonats" entre la rambla Ibèria i el soterrament.

Cortés ha puntualitzat que els fons europeus no s'han perdut i els recursos han anat al Parc del Nord. El regidor ha indicat que un cop es va alterar el calendari, "sabent que hi ha data límit, no entraríem" en el termini.