FOTOS Estudiants tallen els principals accessos a la UAB en una jornada de vaga

És el primer dels dos dies d'aturada per advertir de la situació que viu la comunitat educativa

Estudiants de la UAB tallant un dels seus accessos aquest dimarts 20 d'octubre.
Estudiants de la UAB tallant un dels seus accessos aquest dimarts 20 d'octubre. | SEPC
NacióSantCugat
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:53h
Estudiants universitaris han tallat des de primera hora d'aquest dimarts al matí, els principals accessos al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), segons han confirmat a l'ACN fonts del centre universitari. A la UAB hi ha convocada vaga aquest dimarts i aquest dimecres, quan tindrà lloc la convocatòria general d'aturada d'universitaris i investigadors.

Uns 160 estudiants han participat de la protesta al campus vallesà per advertir de "l'alarmant situació" de la comunitat educativa, tal com ha dit la portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC-UAB), Cristina Cambó, i que s'arrossega "de l'època de les retallades de 2010 a Educació", així com per "les polítiques liberalitzadores" que han permès a "l'empresa privada entrar a la universitat" i que eviten "promoure un ensenyament crític".
 

Estudiants de la UAB tallant un dels seus accessos aquest dimarts 20 d'octubre. Foto: SEPC


Cambó ha assenyalat que l'esclat de la pandèmia ha agreujat la situació amb "la precarització" de l'àmbit docent i dels estudiants. Ha reclamat que es doti amb més recursos la universitat.

Tot i que la pandèmia està obligant a fer molta classe virtual, Cambó ha qualificat de "bo" el seguiment, aconseguint aturar l'activitat presencial en algunes facultats del campus. Des de la UAB no han concretat l'afectació ni el nombre d'alumnes que ha secundat l'aturada, ja que moltes de les classe s'imparteixen online. 
 

Contenidors que impedeixen l'accés a la plaça Cívica Foto: SEPC


Aquest dimecres, quan està convocada la vaga a totes les universitats catalanes, aniran en bloc a la concentració a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona, ​​i posteriorment a la manifestació a plaça Universitat.