Dos contenidors rosa per fomentar el reciclatge i conscienciar sobre el càncer de mama

És una de les accions en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama

NacióSabadell
20 d'octubre del 2020
Els dos contenidors al Mercat Central
Els dos contenidors al Mercat Central | Albert Hernàndez
Els voltants del Mercat Central, concretament, al carrer Corominas hi ha, des d'aquest dilluns, un toc de color que crida l'atenció: dos contenidors rosa en forma de pit. Instal·lats en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama, amb un doble objectiu, fomentar el reciclatge i conscienciar sobre la prevenció d'aquesta malaltia. 

Es tracta de la campanya solidària "Recicla Vidre Per Elles", que organitza l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio amb la col·laboració de la Fundació Sandra Ibarra. Les dues unitats estaran instal·lades fins al 30 d'octubre. Es transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra per a la Solidaritat contra el Càncer. 

Sabadell és una de les 140 ciutats d'arreu de l'Estat s'han adherit a la iniciativa com ara, Madrid, València, Barcelona, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Reus, Manresa, Logronyo, Saragossa i Santiago de Compostel·la, entre d'altres. 

A més, en el context d'aquest dia mundial, la Fundació́ Oncolliga ha posat en marxa la campanya solidària “Sigues una mà amiga”. Es tracta d'una acció de prevenció́, difusió́ i recaptació que es fa a més d’un centenar de farmàcies de la província de Barcelona i on es convida a tothom, sigui dona o home, a fer una exploració́ de les mames. 

La campanya solidària compta amb el suport de l’equip absolut de natació artística del Club Natació Sabadell, que són imatge d’Oncolliga, i de la Fundació Club Natació Sabadell. 

A més, aquest dilluns la llaçada rosa ha penjat del balcó de l’Ajuntament i les fonts de la places de Catalunya, de la Concòrdia i de Sant Roc s'han il·luminat de rosa.