Un pas més per connectar amb carril bici Sant Quirze i Terrassa

Aquesta setmana s'ha aprovat l'inici de l'expedient de licitació

Les obres a la Rambla Ibèria
Les obres a la Rambla Ibèria | Albert Hernàndez
NacióSabadell
21 d'octubre del 2020
Els carrils bici que han de connectar Sabadell amb Sant Quirze, per una banda, i, per l'altra, amb Terrassa van prenent forma en l'apartat administratiu. Aquesta setmana s'ha aprovat l'inici de l'expedient de licitació i un cop superada fase de tràmits, arribarà el torn per a les obres, el pas final perquè esdevingui una realitat. 

En aquest sentit, i segons les previsions municipals actuals, és que els treballs comencin el mes de març de 2021. En el cas de l'enllaç amb Sant Quirze es farà amb una longitud d'uns 350 metres i un àmbit d'actuació de 5.204 metres quadrats. Compta amb un pressupost de 674.155,35 euros i un termini de cinc mesos d’obres. 

Quant a l'enllaç amb Terrassa té un pressupost de 874.024,32 euros i un termini de sis mesos d’obra. La superfície és de 7.684,92 metres quadrats, amb execució a la vorera sud de la carretera de Terrassa N-150, entre la ronda de Jean Monet i la ronda de l’Oest, i a la vorera nord, entre la ronda de l’Oest i el límit del terme municipal amb Terrassa per l’accés a les instal·lacions dels Mossos d’Esquadra.

Tots dos segueixen els objectius definits pel Pla de Mobilitat Sostenible, el Pla Director de la Bicicleta i el Pla de Millora de la Qualitat Ambiental de Sabadell. I són possibles gràcies al Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, que té per objectiu executar vies ciclistes.