Arriba la Festa de la Tardor a l'Espai Natura per via YouTube

Conserva el mateix programa d'activitats i tallers, però la interacció serà virtual

La Festa de la Tardor de 2019
La Festa de la Tardor de 2019 | Jaume Cusidó
NacióSabadell
23 d'octubre del 2020
La Festa de la Tardor, que organitza la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el BBVA, se celebrarà aquest diumenge a l'Espai Natura, però serà a través de YouTube que es podrà gaudir d'aquesta cita que enguany arriba a la sisena edició.

Es desenvoluparà tal qual estava prevista, amb tots els tallers i les activitats programades. El director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joan Carles Sunyer, ha confessat que després de les suspensions de la Festa de la Primavera i el Fresc Festival, entre d'altres iniciatives de l'entitat, "no podíem tancar l'any" sense aquesta celebració. Ha garantit que "serà molt similar" a d'altres edicions. 

Fins i tot, és possible que s'allargui més de tres hores del que és habitual. Tot plegat, arrencarà a partir de les 10 hores, amb els conductors Òscar Castellví i Marc Sabater, que aniran presentant les diferents activitats i s'espera imprimir "agilitat", amb la presentació del seguit de propostes. En aquesta edició participaran l'escultora de vegetals Judit Comes, la castanyera Susagna Navó que explicarà contes tradicionals i el divulgador científic Dani Jiménez ens ensenyarà a experimentar amb la ciència.

També hi haurà els tallers de natura, la visita a la granja per conèixer els animals, la visita al Museu de la Vida al Camp i d'un taller de cuina per elaborar panellets. Dies abans de la Festa Tardor es podrà participar al Kahoot, un concurs de preguntes i respostes sobre l'Espai Natura i a les votacions per triar el disseny que l'escultora Judit Comes tallarà en una carbassa de 120 quilograms.

Per tal de seguir els tallers que s'impartiran al llarg de la jornada, des de les xarxes socials de l'Espai Natura es compartiran els materials que caldrà tenir per fer, per exemple, els experiments científics per fer a casa i en família. Una interacció que també hi haurà amb l'aparició "d'un cargol tafaner" al llarg de la jornada i que caldrà estar atents i apuntar els moments en què aparegui, per poder participar al concurs d'un cap de setmana a l'alberg rural "Lo molí de Bot", a la Terra Alta.

Sunyer ha explicat que el fet de convertir la Festa de la Tardor en format virtual, malgrat que l'acció sigui en directe al mateix lloc, pot obrir que més gent "fora de la comarca i més enllà" descobreixi l'activitat "per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de Sabadell". "Però no hem fixat cap objectiu d'assistència", ha matisat, després que l'any passat aplegués més de 6.000 personesin situ