Prealerta de l'Inuncat per la previsió de pluges intenses

Podrà descarregar, amb una intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts, al Vallès Occidental

per Redacció, 7 d'octubre de 2015 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Llamp caigut sobre el Vallès Occidental. Foto: Albert Segura


Protecció Civil de la Generalitat del Departament d’Interior ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la previsió de pluges intenses a partir d’aquest vespre al litoral i prelitoral central i a la comarca de la Selva.
 
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’aquest vespre i durant la propera nit podrà descarregar, amb una intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts, a les comarques del Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès i la Selva.
 
Després d’una treva durant el dia de demà, l’SMC preveu que les pluges intenses es reactivin de nou al vespre concentrades al litoral central (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme). L’episodi s’allargaria fins divendres a primera hora del matí.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure i en especial al medi natural. En cas que us sorprengui un episodi tempestuós fort a l’exterior, busqueu refugi en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta; és molt important allunyar-se de rius i zones inundables i sobretot no estacionar-hi vehicles, ja que poden acabar a mar.
 
Cal evitar travessar rieres, torrents, guals o zones inundables en general durant la tempesta i els moments posteriors ja que l’aigua pot baixar amb força i arrossegar una persona o fins i tot vehicles de grans dimensions. És molt recomanable netejar de fulles seques, pols i terra els desguassos i embornals per evitar que quedin taponats i provoquin petites inundacions de baixos, soterranis i terrasses. 
 
En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.


Consells de Protecció Civil de la Generalitat 

 

Participació