Els paradistes del mercat de Campoamor demanen agilitzar la concessió de llicències davant l'interès per obrir un negoci

Des de la regidoria de Comerç s'assegura que s'està treballant per dinamitzar l'espai i per donar respostes més ràpides

El mercat de Campoamor
El mercat de Campoamor | Cedida
19 d'octubre del 2020
L'Agrupació de Paradistes del mercat de Campoamor ha demanat que l'Ajuntament agilitzi els tràmits per concedir llicències a l'equipament municipal, després de l'interès mostrat per obrir un negoci. Una situació que, al seu parer, té com a responsable la regidora de Comerç, Sònia Sada. 

L'entitat ha indicat que els interessats en obrir una parada "no els hi diuen res" des de Comerç i "s'excusen en la lentitud burocràtica". Ha qualificat "d'inacceptable el nul interès" per a la reactivació del mercat municipal i ha exigit una solució "immediata", abans de l'arrencada de la campanya de Nadal.

Els paradistes han recalcat que és "vital" la planificació "comercial i col·lectiva" ara que hi ha interessats i fer-ho d'aquesta manera, "és un benefici directe dels veïns". Així mateix, han reclamat que s'alliberi espais que són de titularitat municipal dins el mercat, atès que així ho va manifestar Sada en la darrera reunió de la Taula del Mercat, tal com han precisat. 

La regidora de Comerç ha detallat que "la petició d'informació no acaba quallant en una demanda formal per ubicar-hi un nou comerç sinó que es queda en això, en un interès que després no ha anat més enllà". A la vegada que ha subratllat que els terminis administratius "són iguals a tota la ciutat, siguin parades en mercats sedentaris com no sedentaris" i que des de la regidoria i l'equip tècnic s'està "fent un gran esforç per donar la millor resposta a totes les demandes". 

Tot i així, Sada ha assegurat que s'està treballant perquè el mercat de Campoamor sigui "un espai com més viu i dinàmic millor" i "continuarem esmerçant tot l'esforç perquè les respostes i la gestió sigui el més àgil possible".

En aquest sentit, ha enumerat algunes iniciatives per fer-ho com una reunió amb els interessats per conèixer els problemes que estan tenint i contactar amb d'altres persones que havien mostrat interès en obrir una parada. En relació amb les zones reservades a ús municipal dins l'equipament, Sada ha dit que s'alliberaran "per tal de facilitar al màxim que s'hi puguin ubicar comerços".