El govern municipal veu una «deslleialtat» el «Passaport SBD» d'ERC

La quarta tinent d'alcaldessa, Montserrat González, carrega contra els republicans perquè era una proposta que feia temps treballaven

La compra en un supermercat
La compra en un supermercat | Juanma Peláez
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:05h
ERC ha presentat, aquest divendres, una proposta per incentivar el comerç local que ha aixecat polseguera política municipal. Es tracta del que els republicans han anomenat "Passaport SBD" i que la quarta tinent d'alcaldessa, Montserrat González, ha qualificat de "deslleialtat", perquè era una idea que "feia dies que estàvem treballant". 

González ha relatat que "fa uns dies vaig parlar amb la regidora d'Empresa i Comerç de Sant Cugat, Elena Vila (PSC)" per tenir una impressió del funcionament a la localitat, on des de fa unes setmanes es va impulsar la iniciativa comercial. "Tècnicament ara farien d'altres coses com ara, la limitació de nou treballadors", ha precisat González. 

La tinent d'alcaldessa ha recalcat que la finalitat de la proposta és "ajudar al comerç local" i per això, quedarien fora farmàcies, gasolineres, alimentació i òptiques, entre d'altres negocis, que durant l'estat d'alarma no han cessat l'activitat. I la idea en què treballen des de l'equip municipal és fer-ho a través de targetes moneder i no amb una aplicació mòbil, tal com es fa a Sant Cugat. Tot i així, ha puntualitzat que s'estan ultimant detalls. 

Serien 20 euros per unitat familiar que suposarien 3,5 milions d'euros i que sortirien dels romanents, ha assenyalat la quarta tinent d'alcaldessa, però "fins que no es tanqui l'exercici, no es pot comptar" i ha afegit que està previst per a l'any vinent. Per això, ha lamentat que des d'ERC s'hagi mencionat una aplicació enguany "quan han governat i saben que no es pot".