Suspesa la taxa de terrasses durant el tancament de bars i restaurants

S'aplicaran bonificacions de fins al 75% quan reobrin els locals si comporta limitacions d'espai i ocupacions

Una de les terrasses d'un bar de Sabadell
Una de les terrasses d'un bar de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:12h
L'Ajuntament de Sabadell ha reaccionat al tancament de bars i restaurants aquesta passada mitjanit: ha suspès la taxa de terrasses mentre els establiments estiguin tancats. D'aquesta manera, es repeteix la mateixa situació viscuda al març, amb la declaració de l'estat d'alarma, en què es va descartar el cobrament de quotes municipals

La mesura, però, tindrà continuïtat, ja que el consistori ha garantit que un cop reobrin els locals hi haurà bonificacions de fins al 75% si la reobertura comporta limitacions d'espai o d'ocupació. S'aplicaria segons la situació en la qual quedi cada terrassa. A més a més, no s'ha descartat estendre les mesures de suport a aquest col·lectiu durant el proper any.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha concretat que la mesura del Govern afectarà "832 establiments i més de 2.200 treballadors", cosa que suposa un "impacte econòmic i social". Per això, ha continuat, "és important i calen accions de suport ràpides i eficients per garantir que en la gestió d’aquesta crisi sanitària no deixem ningú enrere", malgrat que ha recalcat la tasca de l'administració local ha reclamat a l'executiu català "mesures que garanteixin que aquest col·lectiu pugui tirar endavant”.

En aquest sentit, Farrés ha enviat una carta al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i al delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, per exigir solucions per aquest gremi, posant l'accent en què molts d'ells són autònoms.

El president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell, Jordi Roca, en declaracions a NacióSabadell qualificava de “desproporcionada” i “vergonyosa” la decisió de la Generalitat i deia que se'ls utilitzava per "fer por". També dubtava que fossin 15 dies, rememorant el que es va viure al març "i van acabar sent tres mesos".