L’escorxador preveu recuperar tota l'activitat a principis de la setmana vinent

Ho farà després del brot que va obligar a aturar la producció dues setmanes

Una imatge d'arxiu d'un escorxador
Una imatge d'arxiu d'un escorxador | Olot Meats
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:16h
Aquest dimarts l'escorxador de Sabadell ha tornat a obrir, després de complir amb les dues setmanes de quarantena pels positius de diversos treballadors de l’empresa Maper Carns, que treballa a la línia de matança. El conseller delegat de l'escorxador, Rafa Ylla, ha estimat que a principis de la setmana vinent l'activitat tornarà a ser del 100%.
 
Ha precisat que queden una vintena de persones per rebre l’alta i ha assegurat que no hi ha hagut cap cas greu entre el personal afectat. Ylla ha recalcat que la infecció “va venir de fora” i que per “prevenció”, tal com marquen els protocols, es ha haver d'aïllar tota la línia i aturar la producció, subratllant la importància “d'haver-ho detectat a temps”.
 
La represa de la feina s'ha iniciat, segons ha calculat, a un ritme d'entre el 60% i 70%. La tornada de l'activitat, coincideix amb el tancament de l’escorxador de Mercabarna, cosa que converteix el de Sabadell en el principal per absorbir el seu producte. “Podem créixer fins a un límit”, ha advertit i ha afegit, “entre 1.500 i 2.100 animals a la setmana” que poden emmagatzemar a les càmeres frigorífiques.
 
L'arribada d’aquesta matèria servirà per “recuperar el que vam perdre” durant el confinament, situant una millora d’entre el 30% i 40%. Tanmateix, ha assegurat que l'afectació segueix, perquè “no hi ha el consum de la restauració procedent del turisme”, apuntant a la pèrdua de visitants a Barcelona.

A tot això cal sumar-hi, ha lamentat, les noves mesures decretades des del Govern, en què, a partir de la mitjanit de divendres,  hi haurà el tancament de bars i restaurants durant 15 dies per reduir la interacció social i disminuir la mobilitat.