El Consell Comarcal adjudica 854 beques menjador

Redacció
07 d'octubre del 2015


El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha pogut adjudicar aquest dimarts 854 beques de menjador corresponents al tram variable, que no estaven garantides i que estaven pendents de rebre finançament de la Generalitat. Queden, però encara, 1.569 beques del tram variable, a l'espera de saber si podran ser assignades depenent del finançament.

El Consell Comarcal confirma que intentarà fer una aportació extraordinària per poder arribar al màxim d’ajuts possible, ja que el pressupot de la Generalitat pel tram variable ha estat reduit un 32% respecte el curs anterior.

"Des del Consell Comarcal es vol mostrar la preocupació per les famílies que hores d’hara encara no saben si podran disposar d’una beca per al menjador dels seus fills i filles", assenyala en un comunica. Afegeix que també es vol manifestar que representants del Consell s’han posat en contacte amb el Departament d’Ensenyament per poder expressar-los la preocupació i buscar una solució per a les sol·licituds del tram variable que encara no han pogut ser respostes.

De la mateixa manera, des del Consell s'’assegura que aquest retard en l’'assignació de beques ha suposat un sobreesforç en la gestió dels ajuts i en l’acompanyament a les famílies que resten a l’espera de resposta sobre si disposen o no de l’ajut individual de menjador.

En concret, el Departament d’Ensenyament  ha consignat un pressupost de 518.505’40 euros per al tram variable, una xifra inferior als 760.000 euros consignats per aquest concepte el curs 2014-2015. Fins ahir hi havia 2.423 beques candidates al tram variable. Amb l’aportació que ha confirmat de moment la Generalitat, avui s’han pogut assignar 854 ajuts del 50% del preu de l’àpat. D’aquesta manera, s’ha repartit el 90% de la dotació pressupostària i s’ha reservat un 10%, que juntament amb l'aportació que el Consell Comarcal pugui fer, s'assignarà properament.