Unes 5.000 persones passen per la vintena de concerts del Festival de Blues de Cerdanyola

La pluja i el temps es van afegir al contratemps de la pandèmia

Un moment del XXIX'5 edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola
Un moment del XXIX'5 edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola | Efren Montoya
NacióSabadell
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:15h
La XXIX'5 edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola s'ha acabat i unes 5.000 persones han gaudit d'alguna de les 29 actuacions programades entre el 2 i l'11 d'octubre. L'organització ha qualificat enguany el certamen "d'èpic" i és que tota l'agenda va saltar pels aires amb l'esclat de la pandèmia. 

Cal recordar que la cita musical aquest 2020 feia 30 anys, per això s'ha batejat l'edició com a 29,5 i s'espera celebrar més endavant. A tot això, cal afegir-hi la pluja i el vent del dos primers caps de setmana d'octubre que ha obligat a reprogramar 13 dels 20 concerts. Finalment, han estat 29 dels 27 per la "tossuderia" dels organitzadors. 

A més de recintes tancats, amb cita prèvia, la música a l'aire lliure s'ha repartit entre la Masia Cordelles, un espai que ha descobert el festival; l'amfiteatre de Can Serraparera; els jardins de Ca n'Ortadó; l'amenaça de pluja va obligar a traslladar els concerts previstos a l'antiga pista d'hoquei de la Biblioteca Central a un dels escenaris emblemàtics de la història del festival: el teatre de l'Ateneu.

L'organització del XXIX'5 Festival Internacional Blues de Cerdanyola es vol agrair molt especialment la predisposició dels músics, de l'equip tècnic i de producció, dels regidors d'espais i acomodadors que, malgrat totes les circumstàncies han permès celebrar aquesta edició tan especial i èpica del certamen, així com l'entrega i exemplaritat del públic que ha permès demostrar que la cultura és necessària i és segura.