Farrés demana «màxima col·laboració» ciutadana davant l'anunci de mesures restrictives

L'alcaldessa posa a disposició cossos policials, personal municipal i agents cívics per "fer pedagogia"

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés | Juanma Peláez
NacióSabadell
12 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:59h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat "màxima col·laboració" de la ciutadania davant l'anunci fet pel Govern d'aplicar mesures restrictives a 15 municipis del Vallès Occidental, inclosa la capital vallesana. Farrés ha recordat que es tracten d'iniciatives que busquen "evitar al màxim el contacte social, on es veu que és més agressiu el virus". 

També ha assegurat que ajudarà i posa a disposició cossos policials, personal municipal i agents cívics "sobretot per fer pedagogia" amb els veïns i "la necessitat de ser persistents amb les mesures per poder vèncer la pandèmia". 

Així ha reaccionat l'alcaldessa, després que aquest diumenge la consellera de Salut, Alba Vergés, i el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, hagin precisat que el Procicat ha aprovat mesures que limitin la interacció social amb, per exemple, 50% d'aforament en actes religiosos com casaments, celebracions i cerimònies fúnebres, entre d'altres; als bars i restaurants, l'eliminació del consum en barra i únicament a la taula.

Així com meitat de la capacitat de clients, tant a l'interior com a l'exterior, i l'horari de tancament a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar. En l'àmbit comercial, l'aforament es reduirà al màxim permès, que és l’equivalent a 2,5 mestres quadrat per persona.

Quant a la cultura, tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure es podran dur a terme sempre que l'espai no superi el 70% i al 50% les activitats esportives.