coronavirus

L'afectació de la Covid-19 a les aules conserva els grups aïllats tot i reduir els centres escolars

Lleu pujada de les persones confinades, amb una trentena i s'eleva a 1.250; el mateix que els positius, n'hi ha 75

per NacióSabadell , 22 d'octubre de 2020 a les 13:35 |
La sisena setmana del curs escolar ha arribat al seu equador amb una afectació del coronavirus molt semblant a com la va arrencar. És a dir, manté el mateix nombre de grups confinats, 46, però s'han reduït els centres educatius, passant de 34 a 32 -hi ha 129 a la ciutat-.

Tot plegat, ha fet que hi hagi 37 persones més afectades, arribant fins a les 1.250, entre estudiants, personal de l'àmbit de la docència i extern, sent els primers, igual que des de la tornada a les aules, els que acumulen pràcticament el 95% del total, amb 1.166 alumnes aïllats, mentre que 81 professors, segons les dades del Departament d'Educació. 


L'Institut Agustí Serra i Fontanet i l'Institut Escola Industrial, amb quatre grups són els que més en tenen de la ciutat, amb 113 i 107 aïllats, respectivament. Hi ha vuit centres que tenen dos grups: Escola Joan Montllor, Sant Nicolau, Salesians, Mare de Déu de la Salut, Taulé Viñas, Sant Francesc, Escola Roureda, i Institut Jonqueres. 

Entre Sant Nicolau, en té 137 confinats -el que més de Sabadell-, l'Agustí Serra i Fontanet i l'Escola Industrial (els tres són els únics que superen el centenar) acumulen gairebé el 30% de les persones confinades.  


Quant a casos positius, la xifra s'ha incrementat de 71 a 75 d'acumulats els últims deu dies entre 39 centres educatius. Sis n'hi ha al Ribot i Serra i l'Escola Industrial -es manté igual que a finals de la setmana passada-; quatre a l'Institut Sabadell i a l'Institut Ferran Casablancas; tres a l'Escola Joan Maragall, Vedruna El Carme Sabadell, Institut Sabadell, l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Institut Les Termes; dos a Escola Gaudí, Taulé Viñas, Sant Francesc, Ramar, Institut Castellarnau, Institut Joan Oliver, Escola Sant Julià, Jaume Viladoms, Escola Nostra Llar i Santa Clara i la resta -20- amb un.
 

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 22 d'octubre, amb informació del Departament d'Educació (hi poden haver retards i, per tant, faltar-hi aules confinades).
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).22,6%centres afectats
1.162 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 226 municipis diferents.
2.128aules tancades
Més de 2.000 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però només un centre està totalment clausurat.
51.101persones confinades
De les quals, 48.715 confinats són alumnes (el 3,38% del total), 2.238 són docents i personal PAS i PAE (1,36%), i 148 és personal extern.
10.338positius detectats
Dels quals, 3.942 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 9.249 positius detectats a alumnes (0,64% del total d'alumnes), 991 a docents i personal PAS i PAE (0,6%), i 98 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar
Altres notícies que et poden interessar


 

Participació