Sabadell comptarà amb l'aparcament més gran de l'àmbit metropolità a l'estació de FGC Sabadell Nord

Es posarà en marxa a finals d'any i comptarà amb 351 places, vuit de les quals amb recàrrega per a vehicles elèctrics

L'aparcament de FGC de Sabadell, de tres plantes, i per sobre del pas dels trens
L'aparcament de FGC de Sabadell, de tres plantes, i per sobre del pas dels trens | Albert Hernàndez
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:16h
L'aparcament de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Sabadell Nord serà el més gran de la xarxa de Park&Ride a l'àmbit metropolità. Tindrà 351 places, repartides en tres plantes, reservades 307 per a cotxes -vuit dels quals elèctrics-, 33 per a motos i 11 habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. 

Entrarà en funcionament el 21 de desembre, tal com ha dit el president de FGC, Ricard Font, que aquest divendres i acompanyat, entre d'altres, de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha visitat l'espai. Una inauguració que es farà en sintonia amb el mateix aparcament de Terrassa Nacions Unides. 
 

L'alcaldessa i el president de FGC Foto: Albert Hernàndez


Font ha destacat que la finalització de l'obra suposarà "la culminació definitiva del desplegament de FGC a Sabadell", i que ara cal completar amb l'aparcament del Passeig, que l'Ajuntament va comprar a l'empresa pública catalana. Així mateix, ha posat de relleu "la intermodalitat", ja que hi ha connexió amb Rodalies -l'R4- i el servei d'autobusos urbans. 

Ha deixat clar que "no es fa una infraestructura pensada pel cotxe sinó un hub de la mobilitat i que forma part de la oferta de transport públic. També per a ús dels veïns de la zona". En aquest sentit, Farrés ha afirmat que es dona resposta a una demanda del veïnat de la Concòrdia, la Creu Alta i Torreguitart, a més de ciutadans que arribin d'altres municipis "i que serveixi per treure vehicles de la superfície". 

Tarifes adaptades

El president de FGC ha explicat que el sistema tarifari, d'acord amb l'Ajuntament i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), estarà vinculat al transport públic, "amb bonificació" i també als preus que hi ha a Sabadell "per no fer competència deslleial".  

L’accés de l'aparcament, que tindrà vigilància i atenció de 24 hores, a més de càmeres de circuit intern, estarà ubicat a la cantonada de l’avinguda de Josep Tarradellas i el carrer Francesc Layret i per la mateixa avinguda.