FGC impulsarà una «campanya activa» per rebutjar les agressions al transport públic

L'empresa pública també es presentarà com a denunciant en el cas

Imatge de l’interior d’un comboi del tren de la Pobla.
Imatge de l’interior d’un comboi del tren de la Pobla. | FGC
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:19h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) impulsarà una "campanya activa", juntament amb la Direcció General d'Igualtat, per "recordar" a la ciutadania que al transport públic no estan permeses les agressions. Així ho ha dit el president de l'empresa pública, Ricard Font, després que aquest dijous es fes viral una agressió homòfoba en un tren de la línia S1

Font ha dit que ha de servir "per recordar que ni en el transport públic ni en l'espai públic pot haver agressions" i ha recalcat el caràcter actiu de la iniciativa per condemnar aquestes actituds. Per això, ha dit que FGC formarà part de la denúncia del cas.

Ha detallat que les imatges i tota la informació que van recollir s'havia traslladat als Mossos d'Esquadra i ha explicat que una vegada van conèixer el fet es va fer la recerca amb les càmeres i "ràpidament es va poder identificar" l'autora. A més, ha remarcat la importància, malgrat que el vídeo corregués per les xarxes, de l'aplicació mòbil de FGC que alerta de conductes incíviques i que havia funcionat "perfectament". 

La víctima, tal com va explicar a LaTorre, el president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, es trobava "molt afectada". A més, va assenyalar la seva preocupació perquè "no és la primera vegada que passa un fet semblant al transport públic metropolità".