El Taulí participa en un estudi que relaciona l’obesitat amb el risc de patir un coronavirus greu

Més d'un centenar de pacients greus, dels gairebé 1.500 del treball, són del centre vallesà

L'atenció d'un pacient en un centre sanitari català
L'atenció d'un pacient en un centre sanitari català | Albert Alemany
NacióSabadell
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:29h
L’Hospital Parc Taulí ha participat en un estudi internacional que relaciona l’obesitat amb les probabilitats de patir un coronavirus greu, amb intubació. A més, també per determinar l’impacte de l’edat i el sexe en aquesta relació, que s'ha publicat a la revista científica The Lancet. El centre sanitari vallesà ha estat un de la vintena d'Europa, Israel i Estats Units que ha contribuït a l’observació.
 
El Taulí ha estudiat 125 pacients hospitalitzats a l’àrea de crítics, dels gairebé 1.500 que hi va haver en total, dels quals el 73% han estat homes. La investigació s’ha dut a terme entre els dies 19 de febrer i de maig d’enguany i un 74% han requerit intubació i la mortalitat als 28 dies era del 36%. De tota la població que s’ha estudiat, el 37,5% tenen obesitat.
 
El metge intensivista sènior del Taulí, Antoni Artigas, ha destacat la “relació molt significativa” entre l’obesitat i la necessitat d’intubació i “especialment significatiu en dones joves obeses menors de 50 anys”. D’altra banda, els malalts també amb obesitat tenien relació “amb una major mortalitat” i s’incrementa amb pacients en edat avançada.
 
Artigas ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha inclòs l’obesitat com a factor de risc de la Covid-19 i per això, ha remarcat, la “importància dels resultats” per identificar la població de risc i “fer mesures de prevenció”, així com per “millorar l’organització assistencial”.