Una guillotina i fotos cremades, la rebuda a Felip VI des de Sabadell

L'acció concentra més d'un centenar de persones a la plaça Sant Roc

Imatges del monarca sota el foc
Imatges del monarca sota el foc | CDR Sabadell Centre
NacióSabadell
08 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 22:33h
Més d'un centenar de persones han respost a la crida que des de l'ANC s'ha fet per cremar fotos del Felip VI per la visita que ha de fer a Catalunya, prevista per aquest divendres. No només hi ha hagut foc a la plaça Sant Roc, també una guillotina, un símbol de la Revolució Francesa. 

La protesta ha evidenciat que el monarca "no és benvingut" a Catalunya. I, a més, des de Sabadell per la Independència -secció local de l'ANC- s'ha exclamat que "ni rei, ni corona. Independència!".
 

La guillotina, plantada al mig de la plaça Foto: CDR Sabadell Centre


L'ANC ha convocat dijous una crema popular de fotografies de Felip VI amb motiu de la visita que arriba després d'unes setmanes de tensions entre la Casa Reial i la Moncloa. Trepitjarà Barcelona perquè "ja ha sortit la sentència de Torra i ja ha passat l'1-O", en paraules del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo. Per l'ANC, l'Estat envia els màxims representants a Barcelona "enmig d'una nova espiral de repressió".

Aquest divendres, el monarca serà a Catalunya per participar en l'entrega de premis de la Barcelona New Economic Week (BNEW) a l'Estació de França.