Reobre el primer centre educatiu tancat per la Covid-19 al Vallès Occidental

Van fer quarantena mestres i alumnes, després de tres positius entre les nou treballadores

Imatge d'una escola bressol municipal
Imatge d'una escola bressol municipal | Cedida
NacióDigital
10 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:49h
L'escola bressol El Petit Arc de Sant Martí de Terrassa s'ha reincorporat aquest dimarts després de 10 dies de tancament per alta incidència de Covid-19.L'escola es va convertir la setmana passada en el primer centre educatiu de la ciutat i del Vallès Occidental a tancar íntegrament per aquest motiu.

Inés Iranzo, codirectora del centre privat, explica en declaracions a LaTorre que la llar d'infants es va tancar després de confirmar-se el positiu d'una treballadora que havia estat en contacte amb tots els grups estables. Després de comunicar-ho a Salut, es van practicar les PCR als 40 nens i a les nou professionals.

D'entre aquestes últimes es van confirmar dos nous positius, mentre que un alumne es va contagiar, però es desconeix si ho va fer a l'escola. Totes tres segueixen en quarantena, però totes les classes es troben ja en funcionament. Iranzo assegura que des de l'inici de curs "no es treuen ni un moment la mascareta i tothom esmorza i dina sol", però "no van poder-ho evitar".

Amb relació a la resposta dels pares, la responsable del centre es mostra "molt satisfeta i agraïda" per la comprensió, ja que afegeix, "han estat informats en tot moment i no s'ha creat cap alarma". En aquest sentit, apunta a una "comunicació fluida" per portar la situació "amb normalitat".