Llum verda per elaborar un pla local contra les ocupacions il·legals de pisos

ERC, la Crida i Podem carreguen contra la proposta de Cs i PSC per "estigmatitzar" aquest fenomen

Una promoció d'habitatge a Sabadell
Una promoció d'habitatge a Sabadell | ACN
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 22:09h
El ple de Sabadell, corresponent al mes d'octubre i celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda perquè s'elabori un pla municipal contra les ocupacions il·legals de pisos, en una moció presentada, de forma conjunta, entre Cs i PSC. Aquests dos partits i Junts per Sabadell (JxS) hi han votat a favor i la Crida per Sabadell, ERC i Podem, en contra. 

Precisament, la portaveu de la formació morada, i segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha manifestat la "decepció" perquè es posés sobre la taula aquesta iniciativa, ja que "s'estigmatitza" el fenomen de l'ocupació i ha afegit, "com si no causessin problemes els propietaris".

Una intervenció de Morell, després que el líder del partit taronja, Adrián Hernández, demanés assessoria jurídica i dotar d'eines a la Policia per actuar en els casos que ataquen "la convivència" d'una comunitat. A més, d'instar Fiscalia, així com el govern espanyol i la Generalitat, "'s'habiliti la potestat perquè els agents puguin accedir als habitatges". El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha admès que és "un debat de grisos i amb aquesta moció és possible fer front a ocupants que generen aquests problemes i, a la vegada, donar resposta a l'emergència habitacional". 

També la portaveu de JxS, Lourdes Ciuró, ha assenyalat que és un problema "polièdric" i "ni totes les ocupacions són en pisos de famílies, ni tampoc de bancs..." i ha reclamat "coordinació" amb les actuacions dels jutges. La regidora de la Crida, Anna Lara, ha instat els regidors a preguntar a la PAHC Sabadell els casos que atenen i ha reblat, "la gent tria entre dormir al carrer o ocupar". Ha carregat contra els proposants per "magnificar" el problema i "matxucar aquestes famílies", reiterant que "'s'ocupa per necessitat". 

El regidor d'ERC, Raül Garcia Barroso, ha afirmat la "inconstitucionalitat" d'algunes propostes com permetre "donar una patada a la porta" a la policia, subratllant que és més invasiu que el dret que garanteix la mateixa propietat. A la vegada que ha clamat perquè "es donin instruccions als jutges" per adaptar la normativa, "saltant-se la separació de poders", ha rematat.