Compromís perquè la bicicleta guanyi protagonisme a Sabadell

El ple aprova, per unanimitat, adherir-se a l'Estratègia catalana de la bicicleta 2025

Bicicletes a la plaça Sant Roc
Bicicletes a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:53h
El ple ordinari del mes d'octubre, celebrat aquest dimarts, ha aprovat que Sabadell s'adhereixi a l'Estratègia catalana del a bicicleta 2025, del Departament de Territori i Sostenibilitat, i ho ha fet, igual que la ciutat sigui candidata a ser Capital de la Cultura Catalana 2024, de forma unànime. L'acord fixa la "planificació i desenvolupament, promoció i formació" per impulsar l'ús d'aquestes dues rodes com a "transport actiu i sostenible". 

Així ho ha presentat el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, i ha destacat que es tracta d'una iniciativa que parteix "de la unió de forces" per fer de Catalunya "pedalada i pedalable". Malgrat el consens, el regidor de Cs, José Luis Fernández, ha recriminat que "no s'ha fet res" i ha reclamat "més carrers pacificats i no carrils per a bicicletes segregats". 

El regidor de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau, que s'ha estrenat, en substitució de Maties Serracant, que va deixar el plenari a la tornada de l'estiu, ha preguntat si "portarà mesures addicionals al Pla Director de la Bicicleta 2019-2025", cosa que ha suposat la réplica de Rodríguez, que ha constatat que hi ha previst instal·lar més de 3.000 aparcaments per a bicicletes, la propera licitació d'allargar els carrils fins a Terrassa i Sant Quirze, a més, ha posat èmfasi en la creació de zones 30 per tota la ciutat, especialment "en zones comercials i llocs estratègics". 

La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha aplaudit l'adhesió, però ha advertit que "cal educar els conductors per construir una ciutat amable" i que si hi ha "més ciclistes, també creixeran els problemes" de convivència, així com "robatoris", entre d'altres, i ha posat l'accent en treballar en aquesta línia. El regidor d'ERC, Santi Valls, també ho ha celebrat, perquè aquest mitjà de transport "ha de ser la peça de canvi a la mobilitat que ens ve a sobre" i ha llançat un missatge: "esperem que serveixi per alguna cosa".