Sabadell vol optar a ser Capital de la Cultura Catalana 2024

Si el ple hi dona llum verda per unanimitat es presentarà la candidatura

per NacióSabadell , 6 d'octubre de 2020 a les 10:00 |
Els Bastoners durant una Festa Major | Juanma Peláez
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrat aquest dilluns, ha aprovat que es presenti la candidatura de la ciutat a l'Associació Capital de la Cultura Catalana per ser la Capital de la Cultura Catalana 2024.

Ho ha justificat per "l'oportunitat per promocionar la cultura plural i diversa" de la localitat, així com per "ampliar i enfortir els referents culturals" i "donar a conèixer el valuós patrimoni cultural, artístic i històric, potenciar el rol de capitalitat de Sabadell al Vallès i al territori". A més de ser un "catalitzador" per "reforçar l'atractiu turístic i projecti" la població. 


La Junta de Portaveus ha garantit que crearà un comitè d'experts, plural i consensuat amb el ple municipal, per acordar "com es projectarà la ciutat, garantint la coparticipació del sector, amb agents culturals i entitats" i grups municipals.

Així, en el ple municipal d'octubre, previst per celebrar-se aquest dimarts, es debatrà perquè Sabadell esdevingui candidatura d'aquesta capitalitat. L'organització d'aquest esdeveniment ha fixat la presentació de propostes fins al gener. 


La Capital Cultural Catalana va començar el 2004, a Banyoles, i enguany ho és el Vendrell, el vinent ho serà Tortosa, el 2022 Igualada i el 2023 Lloret de Mar. Entre d'altres ciutats, han estat seus Lleida, el 2007; Badalona, el 2010; Tarragona, el 2012; Barcelona, el 2014; Vic, el 2016 i Manresa el 2018. 

 

Participació