habitatge

Conveni amb la Sareb per ampliar amb 80 habitatges el parc públic i destinar-los a «emergència social»

Té una durada de quatre anys i ho gestionará Vimusa

per Albert Hernàndez , Sabadell, 3 d'octubre de 2020 a les 10:00 |
L'Ajuntament de Sabadell i la Societat de Gestió d'Actius Procedents de Reestructuració Bancària (SAREB) han signat un conveni pel qual 80 habitatges passaran a ampliar el parc públic que gestionarà l'empresa pública, Vimusa. Uns pisos que en "la gran majoria" seran per cobrir "l'emergència social". 

Així ho han dit tant l'alcaldessa, Marta Farrés, com el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés. Es tracta d'un acord de quatre anys i ampliable a quatre més, renovant-se de forma anual. Cortés ha garantit "l'estabilitat des les famílies amb contractes signats amb aquest acord si els pisos tornen a la Sareb". 


El consistori pagarà com a contraprestació 125 euros mensuals per habitatges buits i 75 per ocupats i la societat bancària utilitzarà aquest diners per al pagament d'assegurances i comunitat, mentre que l'Ajuntament haurà de fer front, entre d'altres, a l'IBI i a despeses corresponents a la gestió dels immobles. Cortés ha precisat que hi ha un màxim de 7.000 euros per habitatge. 

Tant Farrés com Cortes han afirmat que es buscarà "regularitzar" la situació en els casos que hi hagi persones que ocupen els domicilis. En aquest sentit, ha admès que "no estava detectat" per Serveis Socials el desnonament programat per aquest dilluns, al nord de la ciutat, d'un immoble propietat de la Sareb. 

  El director de Responsabilitat Social Corporativa de la Sareb, Gaspar González, ha assenyalat que aquest conveni amb 80 habitatges "és un punt d'inici" i que amb la perspectiva del temps "analitzar si és possible ampliar" el nombre, encara que González no ha detallat quantes propietats disposa a la ciutat, perquè "no té una foto fixa". També ha comentat que aquest conveni es va intentar durant l'anterior mandat i que ara ha estat més "fàcil". 

Tal com ha detallat, aquesta és la firma número 12 a Catalunya, d'entre la trentena amb les quals compta. A més té un acord amb la Generalitat i que posa a disposició 930 habitatges per a persones en risc d'exclusió. 

 

Participació