FOTOS Més d'un centenar de persones recorden el referèndum de l'1-O

L'acció ha arrencat des del mural de la llibertat i ha visitat les seus dels partits independentistes

L'urna la protagonista, també en el tercer aniversari
L'urna la protagonista, també en el tercer aniversari | Juanma Peláez
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:08h
El tercer aniversari de la celebració del referèndum de l'1 d'Octubre ha aplegat més d'un centenar de persones a la plaça Sant Roc, on fa justament tres anys, però a l'altra façana de l'edifici consistorial, a la plaça Doctor Robert, es va seguir el final de la jornada. Menys gent i molta més separació entre els assistents, per seguir les directrius sanitàries. 

Un record d'aquell 2017 amb càrrega reivindicativa, perquè l'acció ha arrencat al mural de la llibertat, a Gràcia, per iniciar un recorregut per les seus dels partits independentistes de la ciutat (CUP, ERC i PDECat) per "expressar l'emprenyament per la pèrdua d'oportunitats per culminar el mandat d'aquella històrica jornada" i on han enganxat cartells reclamant-ho. 
 

Imatges dels diferents punts de votació l'1-O Foto: Juanma Peláez


La mobilització, que ha arrossegat una vintena de persones, ha acabat a plaça Sant Roc, on s'han multiplicat de forma exponencial els manifestants. Des del CDR, convocant de la cita, s'ha fet un repàs d'aquell dia "plujós" de 2017 i fins i tot dels previs, amb el cap de setmana "defensant" els centres de votació "dels que aleshores eren el Comitès de Defensa del Referèndum", ha recordat. 
 

El cartell d'"independència" torna a presidir la plaça Foto: Juanma Peláez


Ha lamentat "haver d'estar celebrant aquest acte, perquè hauríem de ser independents" i en aquest sentit, ha apuntat a "les 62.986 raons de Sabadell", en referència als vots d'aquell dia. I s'ha carregat contra la tasca dels polítics i a qui s'ha instat "no ajornar" i "a aplicar el mandat que se'ls va atorgar".

A més, s'ha posat èmfasi en "la degradació de les institucions" i han garantit que "seguiran" al carrer per exigir-ho. I no hi ha a faltat a la cita la protagonista de l'1 d'Octubre de 2017: l'urna. 
 

La concentració del tercer aniversari de l'1-O Foto: Juanma Peláez