Diversos positius en una empresa de l'escorxador de Sabadell obliguen a aturar l'activitat

CCOO afirma que hi ha 53 casos, mentre que l'empresa en reporta 39

Una de les sales de l'escorxador d'Olot.
Una de les sales de l'escorxador d'Olot. | Olot Meats.
30 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:20h
L'empresa Maper Carns, que s'encarrega de la línia de matança de l'escorxador de Sabadell, ha hagut d'aturar l'activitat per diversos positius. Unes xifres que, segons ha detallat la companyia a NacióSabadell són de 39 entre les 65 proves fetes al personal el passat dimarts -quan es va parar- i de 53, tal com ha indicat CCOO en un comunicat. 

El sindicat ha assegurat que el nombre d'infectats "ha obligat la direcció de l'escorxador" a parar la feina. Ha acusat Maper Carns de "no haver dut a terme cap protocol preventiu ni aplicar les mesures de seguretat necessàries" en l'estat actual de pandèmia. A més, ha concretat que no s'ha actuat en aquest sentit, "als espais comuns, menjador i vestuaris, per mantenir la distància social, una situació que ha derivat en els contagis".

Per això, CCOO durà el cas a la justícia per "evitar" que es torni a repetir la situació i "forçar" l'empresa a complir amb les mesures de seguretat. Ha recordat que a l'estiu es va denunciar a Inspecció de Treball, perquè, com ha assenyalat, "s'obligava" a compartir alguns equips de protecció individuals, "concretament cascos, arnesos i ulleres de protecció". 

Maper Carns ha garantit que des del passat mes d'abril disposa "d'un protocol específic per fer front a la Covid-19" i ha precisat que "cada dia" lliura guants i mascaretes als treballadors.

També ha especificat que un cop coneguts la trentena de positius, "la gran majoria asimptomàtics", ha matisat, "tots, tant positius com negatius, van quedar confinats" i que així s'ha traslladat a les autoritats sanitàries perquè en facin el seguiment. Tot i així, continuen duent-se a terme més proves i, per ara, no es coneixen els resultats. 

Tres casos de fora 

L'escorxador de Sabadell ha explicat aquest mitjà que el Servei de Vigilància Epidemiològica Vallès OC-OR va informar a la firma càrnia de tres casos detectats el passat cap de setmana i "sembla que dos d'ells tenien possible contacte fora de l'escorxador".

Tal com ha relatat, l'empresa "va activar tots els protocols Covid per fer tests massius a tots els treballadors, amb 39 positius" i que ha fet arribar EPI's a tot el personal.