salut

La gent gran celebra el seu dia internacional a través d'Internet

Aquest dijous se celebrarà l'acte central

per NacióSabadell, 29 de setembre de 2020 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous, dia 1 d'octubre, és el Dia Internacional de la Gent Gran i d'acord amb les mesures decretades per les autoritats sanitàries no es podran celebrar actes presencials, i encara més tenint en compte que es tracta d'un segment de la población sensible. Així, l'Ajuntament de Sabadell ha preparat un programa per Internet. 

Aquest dijous hi haurà dues activitats: a les 11 hores una trobada virtual que inclou la lectura del manifest, amb la participació, a més del consistori, de la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran i de les residències de la ciutat. I a les 17 hores, a la plaça de Frederic Mompou actuació de l'Orquestra Fusión i la interpretació de músiques de tots els temps.


Precisament, el fet que el format virtual agafi protagonisme la voluntat és que la gent gran adopti aptituds per dominar-ho. Així, s'ha impulsat un canal de Youtube, anomenat “cicles de vida”. La voluntat és consolidar-ho i que la participació vagi en augment.

És per això que al llarg d’aquest darrer trimestre de l’any se'ls impartiran formacions adreçades amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i evitar l’aïllament social. 


A més d'aquests dos actes l'1 d'octubre, en el programa hi ha previst divendres la conferència "Música, memòria i emocions", al Mercat de Sant Joan, a càrrec de la psicòloga, Laura Rubio. A més, el cap de setmana, entre d'altes coses, hi ha previst una ofrena floral al monument dedicat als avis i les àvies, amb únicament representants de la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran i representants municipals.

Al pati del Museu d’Art, hi haurà un concert a càrrec del quartet de flautes de la Banda de Música de Sabadell.

Pots consultar aquí la programació completa

 

Participació