La Cambra de Comerç de Sabadell considera «desproporcionada» la sentència d'inhabilitació de Torra

Reclama exhaurir el mandat i descarta que es convoquin eleccions

Una concentració d'arxiu a la plaça Sant Roc
Una concentració d'arxiu a la plaça Sant Roc | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:04h
La Cambra de Comerç de Sabadell, en adhesió a un comunicat de les Cambres de Catalunya, ha considerat que la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, és "desproporcionada atès que el dret a la llibertat d'expressió ha de ser un principi bàsic de qualsevol democràcia".

En l'escrit conjunt han rebutjat la "judicialització" de la política catalana i han subratllat "especialment que s'hagi produït en el context actual", en referència a la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, s'ha recalcat que la inhabilitació de Torra "conduirà a un executiu en funcions que tindrà menys força a l'hora de prendre decisions relacionades amb el control de la pandèmia" a Catalunya.

El text ha advertit que la situació en què queda el Govern aboca a un escenari "d'incertesa" i que això "podria afectar a la recuperació econòmica", reiterant que "la prioritat" en els moments actuals ha de ser "salvar el màxim nombre i llocs de feina possibles".

Per tot plegat, han demanat que el Parlament nomeni un nou president o presidenta que "lideri el país fins que se superi la crisi actual o s'exhaureixi el mandat i, en cap cas, pensar en cites electorals".