Audiència pública prèvia a l’aprovació del pressupost i les ordenances

Serà el 15 d'octubre a les 19:30 hores a la Sala d'Actes del Mirador

Redacció
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:56h
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha convocat una audiència pública per presentar la proposta de pressupost municipal i ordenances fiscals per a l’any 2016. L’acte, que tindrà lloc el proper dijous, 15 d’octubre, a les 19:30 hores, a la Sala d’Actes del Mirador, dóna compliment per segon any consecutiu al compromís que regula l’aprovació de l’ordenança de participació ciutadana.
 
Segons aquest text normatiu, l’alcalde de la vila ha de convocar cada any una audiència per presentar el programa anual d’actuació de manera prèvia al Ple que determina els ingressos i despeses de la Corporació per al següent exercici fiscal. Està previst que el Ple d’aprovació del pressupost municipal i de les ordenances fiscals se celebri el proper dimarts 27 d’octubre.
 
L’audiència pública és definida per la mateixa ordenança de participació com a trobada dels responsables municipals amb la ciutadania per tal de donar informació sobre determinades activitats i programes i recollir propostes dels ciutadans i ciutadanes.
 
D’acord amb aquest mandat, la sessió del proper dia 15 d’octubre constarà de dues parts: una de presentació de la proposta de l’equip de govern i una altra oberta als suggeriments i consultes dels castellarencs.
 
Aportacions al web municipal
 
Des del passat divendres l’avantprojecte de pressupost municipal es troba disponible per a la seva consulta a la pàgina web. En aquest mateix apartat ja es poden fer arribar aportacions i suggeriments a través d’un formulari obert a tota la ciutadania.
 
La proposta presentada per l’equip de govern presenta uns números que per l’exercici que ve sumen pràcticament 23.761.000 euros. Segons ha destacat l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, els eixos que marcaran l’acció municipal i, per tant, el pressupost de l’any que ve, són “l’impuls de l’economia, la reducció de les desigualtats, la posada en marxa de nous projectes, el foment de la participació ciutadana i la garantia de la sostenibilitat financera”.