Ocupació simbòlica a les portes de l'Ajuntament davant una plaça dividida en l'abstenció en unes eleccions

Mig miler de persones acudeixen a la crida de l'ANC, Òmnium i el CDR

La protesta a les portes del consistori
La protesta a les portes del consistori | Albert Hernàndez
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 22:13h
Cinc dies després, la plaça Sant Roc ha estat punt de peregrinatge per una altra protesta "contra la repressió", tal com han anunciat els tres convocants: ANC-Sabadell per la Independència, Òmnium Cultural Sabadell i CDR Sabadell. Si la setmana passada era per l'aniversari de l'operació Judes a la ciutat, ara ho ha estat per la inhabilitació del president Quim Torra. La sintonia, però, ha estat diferent, amb xiulets i crides contràries quan s'ha instat no anar a votar o l'abstenció als futurs comicis catalans. 

Primer ho ha manifestat la presidenta de la secció local de l'ANC, Neus Alsina, "o comencem a veure un canvi radical o en les properes eleccions ens quedarem a casa. Prou d'acatar condemnes". Unes paraules que han generat xiulets, més aviat tímids. I s'han fet més sonors, amb el parlament de la portaveu de Sabadell Resisteix, i exregidora Montse Chacon, que ha dit plantejar "l'abstenció". 
 

Cadenes que simbolitzen l'estat actual de Catalunya Foto: Albert Hernàndez


Ho ha fet quan una vintena de persones s'havien assegut a les portes de l'Ajuntament, sota una pancarta de "o desobeïu o ens abstindrem", amb pancartes en les quals es podia llegir "independència i revolució". La seva voluntat era una entrevista amb qualsevol diputat comarcal o el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez. 

Finalment, s'ha aixecat la protesta en lliurar les seves demandes a regidors de Junts per Sabadell i ERC. A més, han avisat que de cara a l'1-O es farà una acció de "pressió popular" davant les seus dels partits.  
  Prèviament, la presidenta d'Òmnium, Teresa Mira, havia demanat acabar "amb les lluites partidistes" i ha reptat "desobeir els tribunals". A la vegada que ha subratllat que els "fets són insuficients" i ha recordat el rastre de la "repressió" dels últims anys, amb més de 2.000 persones afectades.
 

La concentració a la plaça Sant Roc Foto: Albert Hernàndez


Una plaça que ha concentrat mig miler de persones, amb mascaretes i respectant les distàncies a la zona central, i que inicialment han fet crides en favor de Torra i de la desobediència.