Sabadell aixeca el teló

Ho fa aquest divendres al Teatre La Faràndula amb l'OSV

Imatge d'arxiu d'una actuació de l'OSV
Imatge d'arxiu d'una actuació de l'OSV | Juanma Peláez
NacióSabadell
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:44h
Aquest divendres arrenca la programació de tardor a Sabadell, en un context condicionat per la pandèmia i la seva evolució. Sigui com sigui, a partir de les 20.30 hores, les portes del Teatre La Faràndula s'obriran per gaudir de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) amb "Carmen Burana". 

Una obra dirigida pel director de la companyia, Xavier Puig. amb els veus solistes i corals d'Alicia Amo (soprano), Beñat Egiarte (tenor), Toni Marsol (baix) i Cor Jove de l'Orfeó Català. Degut a les restriccions imposades per complir amb les mesures de seguretat i els protocols marcats per les autoritats sanitàries, s'oferirà una versió amb solistes, cor, dos pianos, percussió, vents i metall.

Les entrades, aquesta temporada, es faran per fases. Des del passat 16 de setembre ja es van poder adquirir les localitats per a tots els espectacles del mes d’octubre i el dia 7 d'octubre es posaran a la venda els espectacles de novembre i el 4 de desembre s’obrirà tota la programació de desembre, incloses les sessions d’"Els pastorets", que tindran una darrera sessió el 10 de gener de l’any que ve.

Seguint les instruccions del PROCICAT, la capacitat dels teatres La Faràndula i Principal serà sensiblement inferior del que és habitual i els assistents podran seure junts per grups de convivència, però estaran separats dels altres grups per butaques buides. D’altra banda, es demana al públic que arribi al teatre una estona abans de començar l’espectacle.

L’ús de la mascareta serà indispensable durant tota la funció, serà obligatori l’ús dels dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i s’haurà d’entrar individualment als serveis.  No hi haurà servei de guarda-roba ni de bar. I la sortida de l’equipament es farà de forma esglaonada.

Programació per a tots els públics

Entre els artistes que pujaran a l'escenari destaquen Las Migas, que celebren els 15 anys de la formació i a Sabadell presentaran el nou treball.  El mateix dia 3 al Teatre La Faràndula es podrà gaudir de la 15a edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell. El 9 d’octubre, Els Brugarol arribaran al Principal. Una comèdia que tracta amb humor els temes de la família i la tradició i sobre els canvis que comporta el relleu generacional en el si familiar.

L’11 d’octubre, l’OSV presentarà al Teatre Principal el concert Mozart a Praga, que es va haver de suspendre la temporada passada per la pandèmia. El 16 d’octubre serà el torn de la música de cambra al Teatre Principal, amb un concert del Quartet Calders, que oferiran obres de Haydn i Brahms.

Pel que fa al teatre musical ocuparà, el 18 d’octubre, l’escenari del Principal amb T’estimo si he begut, una coproducció de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal. Tres de les més importants productores d’aquest país han creat un espectacle que adapta els contes d’Empar Moliner sobre l’apassionant món de la parella.

Per la seva banda, els Amics de l’Òpera de Sabadell comencen la temporada operística amb la conegudíssima La flauta màgica de Mozart el 21, 23 i 25 d’octubre, muntatge que es combinarà amb la versió protagonitzada pels joves talents de l’Escola d’Òpera els dies 22 i 24.I per tancar el mes d’octubre, el dia 30, Ovella Xao omplirà de festa La Faràndula.