Més patrulles policials i assessorament jurídic als veïns, la recepta de Cs contra l'ocupació il·legal

El portaveu de la formació recorda que un any del mandat PSC-Podem s'han incrementat un 10%

El portaveu de Cs, Adrián Hernández
El portaveu de Cs, Adrián Hernández | Juanma Peláez
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:46h
El portaveu de Cs Sabadell, Adrián Hernández, ha proposat una sèrie de mesures per frenar les ocupacions il·legals a la ciutat. Unes idees d'acord amb les competències municipals, és a dir, en matèria de seguretat i convivència i per això, ha suggerit "reforçar" les patrulles policials i oferir assessorament jurídic als veïns. 

Hernández ha detallat que es pot crear una dotació policial especifica en aquest camp, perquè també facin tasques de prevenció, i a més se'ls doti amb les eines per actuar "amb rapidesa", a la vegada que ho pugui fer amb Mossos d'Esquadra. En aquest sentit ha instat modificar la legislació catalana, a l'espera que es reguli al Congrés. La voluntat de la formació taronja és enviar un missatge de "fer la vida impossible aquells que també la fan". 

Ha puntualitzat que són propostes contra aquells que "generen problemes de convivència i seguretat" a la comunitat on s'han instal·lat i ha afirmat tenir constància d'aquest fenomen a barris com Can Puiggener, a la zona sud, Can Feu i a Can Deu.

Uns suggeriments que els presentarà en forma de moció al ple ordinari municipal d'octubre, previst per celebrar-se el primer dimarts d'octubre, el dia 6.    

Roda de premsa "sorprenent" 

El líder de Cs ha qualificat de "sorprenent" la roda de premsa que aquest dimecres va oferir el govern municipal per informar sobre la situació a la ciutat, ja que, tal com ha explicat, es va convocar a correcuita i després que dilluns enviessin la informació. "Surten sense explicar res", ha etzibat i ha afegit, "tolerància zero ens agrada, però no aporten mesures". 

Hernández ha mantingut la línia crítica, ja que, segons ha especificat amb dades de l'anterior mandat i l'actual, en el primer any de PSC-Podem a l'alcaldia les ocupacions s'han incrementat un 10%, de 992 el 2016 s'han passat a més de 1.300.