L'Obrera denuncia un intent de violació de domicili de Cajamar durant l'estat d'alarma

El col·lectiu assegura tenir proves "d'ordres directes" per canviar el pany del local

L'edifici de L'Obrera, a l'avinguda Barberà
L'edifici de L'Obrera, a l'avinguda Barberà | Albert Hernàndez
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:38h
El Centre Social Alliberat L'Obrera ha presentat una denúncia per un intent de violació de domicili del seu local per part de Cajamar, la propietària de l'immoble, durant l'estat d'alarma. Concretament va ser el 4 de maig, quan l'espai estava tancat i no hi havia persones a l'interior perquè no es desenvolupava l'activitat habitual. 

Així ho ha explicat Júlia Bernabeu, denunciant i una de la desena de persones imputades pel desnonament el 2015, a les portes dels jutjats de Sabadell, on ha estat citada a declarar pel jutge del jutjat d'instrucció número 2. "Vam tenir la sort que un veí, que simpatitza amb la causa de L'Obrera, ens va avisar", ha explicat i ha continuat, "i no sé si ens haurien canviat el pany, potser hauria quedat obert i ens haguessin robat els materials que hi tenim".  
 

Els membres de L'Obrera a les portes dels jutjats Foto: Albert Hernàndez


"És una tècnica més utilitzada i aprofitant la campanya mediàtica contra l'ocupació per encobrir el repunt de desnonaments" un cop s'ha acabat la moratòria, ha manifestat Bernabeu. 

L'advocat de L'Obrera, Raúl Garcia Barroso, ha detallat que es poden haver comès dos delictes, a més del de violació de domicili, un altre de danys i ha garantit que té proves "amb noms i cognoms" que han emès "ordres directes" per obrir el local. Ha recordat que el col·lectiu "és el posseïdor de l'immoble, una figura que la llei protegeix". 

Per ara, tal com ha garantit el lletrat, no hi ha cap persona imputada, però espera que amb un correu electrònic que té del mateix mes de maig, en el qual hi diu literal "ens heu donat ordres de trencar el pany del local", entre d'altra documentació, "hauran de venir a explicar-se" davant la justícia.