coronavirus

Aquests són tots els canvis de mobilitat per garantir la seguretat d'accés als centres educatius de Sabadell

El consistori explica que les diferents accions tenen com a objectiu fonamental contribuir a la prevenció i garantir la seguretat

per NacióSabadell , 22 de setembre de 2020 a les 17:10 |
L'Ajuntament i els centres educatius de la ciutat treballen plegats en la millora de l'accessibilitat durant les entrades i sortides a les escoles. El consistori està prenent diverses mesures de mobilitat per garantir la seguretat i el distanciament entre persones en aquestes zones d'aglomeracions en temps de pandèmia.

A partir de demà, per exemple, a l'Escola Can Llong es procedirà al tall del carrer de Praga, en el tram entre la Ronda d’Europa i el carrer de Nàpols, a l’hora d’entrada i sortida del centre. Per tal de fer-ho possible l’Ajuntament ha reorganitzat el servei de recollida de residus.


Pel que fa a l’Escola Concòrdia, s’ha fet una proposta d’actuació de millora dels accessos habilitant un nou pas de vianants davant la sortida del centre pel carrer de Lusitània i es farà el tancament de la plataforma de terra annexa a l’escola per habilitar-la com a zona d’espera i recollida per a les famílies.

Una altra de les noves actuacions previstes a la ciutat es farà a l’Escola Pau Casals. La proposta municipal és la de millorar l’accés tot ubicant un nou pas de vianants davant de la nova sortida del centre, al carrer d’Atlanta, desplaçant els contenidors a la banda del recinte Olímpia i fent illes de protecció viària a banda i banda del pas de vianants per millorar-ne la visibilitat. Es connecta, d’aquesta manera, l’espai lliure entre edificis amb l’entrada de l’escola. En aquesta ocasió, també es proposa l’adaptació de la zona de terra annexa al centre com a espai d’espera i recollida per a les famílies. Les adaptacions necessàries en aquest cas es realitzaran al llarg d’aquesta setmana.


També s'implementarà un nou tall de trànsit en l'horari de sortida de l'Escola Pia. Es tallarà la circulació de vehicles al carrer de Garcilaso, entre els carrers de l'Estrella i de Corominas. 

Unes mesures que se sumen a les implementades la setmana passada als talls punutals de trànsit de vint minuts al carrer de Calderón coincidint amb l'horari d'entrada i sortida de l'escola Nostra Llar. Els vehicles privats s'estan desviant pel carrer Vallès.

Ocupació d’espais públics

Per altra banda, l'Ajuntament també ha autoritzat l'ús de pistes, parcs i places públiques per a les activitats que els centres considerin necessàries en els següents casos: l'escola Virolet pot fer servir la pista esportiva del Parc d'Odessa; l'escola del Sol pot utilitzar la plaça de Vila Arrufat; l'Institut Ca n'Oriac podrà gaudir de l'espai de la plaça d'Espanya "quan sigui necessari".

A més, en el cas de l'institut Sabadell s'habilitarà l'espai per a distribució de mercaderies davant del centre en el mateix carrer de Juvenal; i per al col·legi Sagrada Família, es posaran a disposició les places de Miquel Crusafont i de Frederic Mompou.

L’Ajuntament informa que estan en contacte permanent amb les escoles per solucionar totes les incidències que es vagin detectant i avisen que des de l'administració municipal s'està ultimant l'anàlisi de les darreres peticions rebudes. Així mateix s’estudien les peticions que han fet altres equipaments, com acadèmies d’anglès i de música, relacionades amb les entrades i sortides d’alumnat. Les diferents accions tenen com a objectiu fonamental contribuir a la prevenció i garantir la seguretat de tothom.


 

Participació