Sabadell incorpora cinc busos híbrids i la flota municipal ja en suma 23

A l'octubre, el 45% dels vehicles urbans seran de baixes emissions, el que permetrà una reducció anual de 85 tones de diòxid de carboni

Alguns dels autobusos híbrids amb què ja compta Sabadell
Alguns dels autobusos híbrids amb què ja compta Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:15h

L'Ajuntament de Sabadell ha incorporat cinc autobusos híbrids a la flota municipal, els quals entraran en servei aquesta mateixa setmana. Actualment, la ciutat compta amb 23 vehicles de baixes emissions i està previst que a l'octubre aquesta xifra augmenti fins a 28, amb l'adquisició de cinc autobusos més. En aquest moment, el 45% de la flota de Transports Urbans de Sabadell (TUS) serà híbrida.

Amb els nous automòbils, en un any s'emetran 85 tones menys de diòxid de carboni (CO₂), el que suposa una reducció del 23%, així com un 96,7% menys de monòxid de carboni (CO) i un 85% menys d'òxids de nitrogen (NOx). Es tracta d'un pas endavant de l'Ajuntament per rebaixar les emissions a la ciutat i fer-la més sostenible i segura.

Els cinc vehicles els ha presentat, aquest dilluns, Jesús Rodríguez, tinent d'alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Social, Seguretat i Civisme, juntament amb Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, Paco López, president de TUS i Xavier Cañadas, gerent de la mateixa empresa.

Segons Jesús Rodríguez, “els autobusos híbrids permetran un estalvi d’un 30 per cent de combustible i una reducció d’emissions molt important, cosa que confirma la clara aposta del Govern municipal per les polítiques de mobilitat”. Mar Molina ha afirmat que “la compra d’aquests autobusos, se suma a les taules de participació per discutir el Pla de Mobilitat que començaran ben aviat, els talls de carrer en cap de setmana i l’ampliació de voreres al passeig dels Almogàvers i al carrer de les Tres Creus”.

En aquesta línia de reforçar la mobilitat sostenible, en els propers dies començarà a funcionar l'eix ciclable nord-sud des de l'avinguda Matadepera fins a l'avinguda de Barberà que permetrà la continuïtat de l'itinerari ciclista per vies principals. A més, l'Ajuntament està enllestint l'aprovació dels projectes de connexió interurbana amb bicicleta entre Sabadell i Sant Quirze, amb Terrassa i amb Matadepera.