La pacificació del carrer Indústria tira endavant

Les obres estan previstes que comencin a partir de l'any vinent i tindran un cost d'aproximadament 937.000 euros

Imatge del projecte de vianització del carrer Indústria
Imatge del projecte de vianització del carrer Indústria | Aj. Sabadell
Sergi Baixas
21 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:06h
El projecte per a les obres de pacificació del carrer Indústria s'ha presentat a junta deliberativa. El pla es presentarà la setmana vinent als equipaments i veïns de la zona per deixar-lo a punt. A finals d'octubre està previst que acabi el procés d'al·legacions, començar a tramitar la seva aprovació i poder iniciar les obres de cara al 2021. 

La voluntat de l'equip de govern local és convertir el tram de la via del carrer de Sant Joan i el carrer de Sant Llorenç en una plataforma única i peatonal. Una urbanització que tindrà un cost d'aproximadament de 937.000 euros que forma part del projecte EDUSI, finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que l'objectiu és "fugir dels espais durs i guanyar més zones verdes, tendint a ciutats més pacificades i naturalitzades". Per aquest motiu, expressa que s'ha trobat aquesta solució arquitectònica que queda integrada en l'entorn, prioritzant una funció sostenible i estètica del nou vial d'espai verd.

Així doncs, el trànsit quedarà restringit en aquest tram del vial on el tràfic rodat té "poca incidència" i es beneficia la vianització. Un carrer que compta amb els 720 alumnes de l'escola Sagrada Família; l'atenció diària de 560 persones de mitjana del despatx d'atenció ciutadana; el servei municipal de recaptació; i la seu del Col·legi d'Enginyers. 

Els estudis públics d'infermeria de la UAB, a Sabadell

Farrés també ha avançat aquest dilluns la voluntat de Sabadell per rebre els estudis públics d'infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'alcaldessa explica que, juntament amb el centre universitari i l'Hospital Parc Taulí, s'està redactant un projecte perquè l'eix Gran Via complementi l'oferta universitària de la ciutat.

"Sabadell vol liderar la seva capitalitat de país amb uns estudis necessaris per al conjunt del territori, que donarà sortida a la manca de professionals en l'àmbit sanitari que s'ha vist durant la pandèmia", ha afirmat la socialista.

Per ara, la petició de la UAB és de finançament i no hi ha requeriment d'espais, malgrat que l'Ajuntament ja ha anunciat la seva predisposició a cedir l'espai de l'Artextil de més de 9.000 metres quadrats, aprofitant una àrea situada al costat del Taulí; per un futurible grau complet d'estudis d'Infermeria.