Arrenca el judici contra un grup criminal que cultivava marihuana a Sabadell

Els fets van passar l'any 2015 i el col·lectiu operava al Vallès Occidental

Nació Sabadell
21 de setembre del 2020
Aquest dilluns 21 de setembre arrenca el judici d'un grup criminal que cultivava marihuana a Sabadell. Els fets van passar entre els mesos d'abril i juliol de l'any 2015 i ara els detinguts s'asseuran al banc dels acusats de l'Audiència Provincial de Barcelona per ser jutjats.

Aleshores els Mossos d'Esquadra van detenir sis persones que formaven part d'un grup organitzat especialitzat en el cultiu de marihuana. D'acord amb les acusacions del Fiscal, el grup disposava de plantacions clandestines en diverses cases de Polinyà, Palau-Solità i Plegamans i Sabadell, poblacions del Vallès Occidental i "conformaven una trama dedicada al cultiu, transport i distribució de la droga".

Ara els processats s'enfronten a penes d'entre cinc i deu anys de presó per un delicte contra la salut pública i tinença il·lícita d'armes.

Els fets es remunten al 30 d'abril del 2015 quan, en un control rutinari, la policia catalana va aturar un cotxe amb dos ocupants que duien una sèrie d'objectes que s'utilitzen habitualment en el cultiu de marihuana. Els agents van trobar una gran quantitat de bombetes elèctriques, garrafes de fertilitzant, un regulador de potència, llistes de material per fer instal·lacions elèctriques i d'aigua, etc. Els dos ocupants, que van ser detinguts, van confessar que el material era per una plantació de marihuana que es trobava al Pont de Vilomara (Bages).

Els agents van posar en marxa una investigació per determinar si darrere d'aquesta plantació hi havia un grup organitzat actiu per la zona. De les accions que van emprendre els investigadors van saber que, efectivament, existia un grup de gent que treballen de forma coordinada i que s'ocupaven de plantacions de marihuana situades en diverses cases del Vallès Occidental.

Va ser en aquell moment quan els agents van sol·licitar als serveis aeris que, amb la seva càmera tèrmica, comprovessin des de l'aire l'existència d'aquestes plantacions. Els serveis aeris van localitzar els cultius on els investigadors sospitaven que hi serien en diverses poblacions del Vallès Occidental.