Acord entre l'Ajuntament i Nostra Llar: talls de carrer diaris per les entrades i sortides de l'alumnat

Es garantirà el pas del transport públic però els vehicles privats es desviaran pel carrer Vallès

Imatge en un dels accessos de l'escola Nostra Llar de Sabadell
Imatge en un dels accessos de l'escola Nostra Llar de Sabadell | Cedida
NacióSabadell
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:48h
L'Ajuntament de Sabadell informa que ha arribat a un acord amb la comunitat educativa de l'escola Nostra Llar per "facilitar les entrades i sortides de l'alumnat". Des de l'inici de curs, diverses famílies del centre educatiu demanaven al consistori que prengués les mesures necessàries per garantir la seguretat de la zona, on el trànsit passa per la via a escassos centímetres de les persones, donant-se una situació de "perillositat" i de "col·lapse total".

Una situació d'aglomeracions que s'ha accentuat amb la crisi del coronavirus, tenint en compte que l'escola ha habilitat tres punts d'accés diferents en la mateixa vorera, i que el temps per deixar als infants s'allarga més de l'habitual per les mesures de seguretat que s'han de complir arran de la pandèmia. 

Així doncs, a partir de demà, el carrer de Calderón quedarà tallat al trànsit cada dia, 20 minuts al matí i 20 minuts per a la tarda, coincidint amb l'horari d'entrada i sortida de l'escola. L'únic pas de vehicles permès serà el del transport públic, tractant-se d'un punt neuràlgic de la ciutat que garanteix el pas del servei de l'autobús municipal de les línies 4, 44, 7 i 12. Els vehicles privats es desviaran pel carrer Vallès.

El consistori ja havia anunciat ahir que, a petició del centre, també s'han instal·lat senyals al paviment de la vorera "per tal d'ajudar a efectuar una distribució fixa de familiars i alumnes per grups".