L’Escola d’Art i Disseny Illa celebra el 40è aniversari amb un inici de curs marcat per la pandèmia

Les 140 places ofertes en il·lustració, disseny gràfic i disseny de moda estan cobertes

Escola d’Art i Disseny Illa
Escola d’Art i Disseny Illa | Aj. Sabadell
NacióSabadell
16 de setembre del 2020
L’Escola Illa inaugura el seu curs acadèmic 2020-21 en un context marcat per la pandèmia del coronavirus. Enguany, el centre municipal mantindrà i consolidarà les col·laboracions que s’han establert professionalment amb diferents entitats, institucions públiques i privades i empreses,  amb l’objectiu que l’alumnat mantingui una vinculació directa i constant amb el món laboral i artístic.

Tot i això, davant l'escenari de crisi sanitària, l'acollida de l'alumnat a l'Escola es farà seguint les mesures sanitàries establertes: per grups i en dos dies, 17 i 18 de setembre, de forma esglaonada. Les 140 places ofertes en il·lustració, disseny gràfic i disseny de moda estan cobertes

Aquest inici de curs no hi haurà acte d'inauguració oficial ni tampoc sessions d'acollida a les famílies. Segons l'evolució de la pandèmia, el centre informa que aquests actes es podrien reprogramar de cara al futur. Cal recordar que enguany se celebra el 40e aniversari de l'Escola; per això, "s'estudiaran quines són les possibilitats per portar a terme la commemoració en un format segur".

Pel que fa als ensenyaments no reglats "Illa Oberta Tallers d’Art", el proper dijous 24 de setembre tindrà lloc una sessió virtual de portes obertes per donar a conèixer els seus espais i l’oferta de tallers. Els nous cursos s’inicien a partir de l’1 d’octubre i l’oferta inclou arts com ara dibuix, gravat, serigrafia, còmic, fotografia, ceràmica, vitrall i joieria entre d'altres. La novetat d’aquest any és un taller de lettering, on es pensa la cal·ligrafia com un art vinculat al dibuix. Encara es poden fer matriculacions en els tallers que tenen places disponibles. Els tallers s’inicien a l’octubre i finalitzen al juny en horaris compresos entre les 17:30 hores i les 21:30 hores de dilluns a dijous, i donen continuïtat a l’oferta formativa d’altres anys.

Finalment, el lema d'aquest curs és "Del plural neix el singular"; inspirat en la frase de la filòsofa i curadora d'exposicions Eulàlia Bosch. Un lema que simbolitza que ningú és prou fort per viure sol i que ens hem de cuidar; que la comunitat ens dona un lloc a cadascú de nosaltres i així ens permet tenir un paper i un espai per desenvolupar talents.