coronavirus

Cs reclama l'ús de mascaretes transparents per al personal municipal d'atenció al públic

La formació taronja considera que la mesura facilitarà la lectura de llavis

per NacióSabadell , 16 de setembre de 2020 a les 11:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, ha reclamat al govern de Sabadell "que es garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic". Una mesura que facilitarà la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius que resulta actualment impossible amb les actuals mascaretes opaques. 

Hernández afegeix que les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l'audició de les persones amb implant coclear. A més, tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, nens o, fins i tot, amb persones amb trastorn de l'espectre autista. 


"Tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", per la qual cosa "és necessari eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets", apunta el portaveu de la formació taronja.

També ha insistit que "davant l'extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l'ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i retornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials".  

Participació