Les obres de renovació del polígon de Can Roqueta acabaran a finals d’any

Les obres tenen un pressupost de més d’1,5 milions d'euros

Visita d'obres al polígon de Can Roqueta de Sabadell.
Visita d'obres al polígon de Can Roqueta de Sabadell. | Aj. Sabadell
NacióSabadell
16 de setembre del 2020
Les obres de renovació i modernització de la Zona Empresarial de Can Roqueta, al Districte 7 estaran enllestides a finals d’aquest any. L’operació va començar el 2 de març però van quedar aturades durant el període d’estat d’alarma provocat per la pandèmia de coronavirus. Durant el mes de juny es van reprendre el treballs que tenen un pressupost d'1,5 milions d'euros. 

Aquest matí l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha fet una visita a les obres de millora del polígon, acompanyada de la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse Gonzàlez, la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina i membres de l’Associació d’Empresaris del Polígon de Can Roqueta.

L’alcaldessa ha assenyalat que “si ja abans de la pandèmia una de les nostres màximes prioritats passava per actuacions que afavorissin l’activitat econòmica i la generació d’ocupació, aquesta aposta queda ara clarament refermada. La situació generada per la Covid-19 ha posat de manifest la urgència de dotar-nos d’instruments que facilitin l’arribada d’inversions i reforcin el nostre caràcter referent i de lideratge".

Modernització per a la revitalització econòmica

L’objectiu d’aquest projecte és renovar i modernitzar el polígon per tal d’aconseguir una revitalització econòmica de la zona empresarial i una millora en l’accessibilitat, la seguretat i l’habitabilitat de l’indret. Aquesta actuació beneficiarà tant els usuaris del polígon pròpiament dit, com els ciutadans que viuen prop d’aquesta zona industrial.

Les principals actuacions són la millora de la mobilitat amb la construcció de dues rotondes als principals eixos de distribució –el carrer de Ca n’Alzina i l’avinguda de Can Bordoll–, la millora dels carrers principals, la millora del nombre d’aparcaments de vehicles i la racionalització dels sentits únics de la majoria dels carrers, com també la millora de l’accessibilitat per vianants, amb nous passos adaptats.

Actualment es treballa en la substitució de paviments. Queden per executar la instal·lació de càmeres de videovigilància; la col·locació d’una estació meteorològica; la instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics, la plantació d’arbrat i la col·locació de nova senyalització. 

Afectacions al trànsit 

Mentre duri l’obra, hi haurà afectacions puntuals tant a la vorera com a la calçada, que afectaran la mobilitat dels vianants i l’accés al polígon i als guals. Per aquest motiu s’informarà puntualment de les afectacions. Les obres afectaran el carrer de Can Camps, l’avinguda de Can Roqueta, el carrer del Mas Carbó, el carrer de Can Gener i l’avinguda de Can Bordoll, entre altres.