Sabadell aixeca el teló i reprèn la programació de tardor

A més a més arrenca l’Espectacle Continua, amb propostes que s’haurien d’haver portat a terme per Festa Major

Els espectadors de Ratatouille, a l'escenari de La Faràndula.
Els espectadors de Ratatouille, a l'escenari de La Faràndula. | Juanma Peláez
NacióSabadell
15 de setembre del 2020
Actualitzat el 25 de setembre a les 17:23h
Sabadell torna a reactivar la programació cultural de la ciutat. Aquest mes de setembre s'iniciarà la programació dels mesos de tardor al Teatre Principal i al Teatre La Faràndula, que inclou activitats de teatre, música, òpera, dansa i per a públic familiar. Entre les novetats més destacades, les entrades es vendran mes a mes i preferiblement per Internet.

La primera de les propostes, el 25 de setembre al Teatre La Faràndula, serà el concert Carmina Burana a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i el Cor Jove de l’Orfeó Català. Paral·lelament, el dissabte 19 de setembre arrenca el cicle L’Espectacle Continua a Sabadell, que es conformarà amb els espectacles reprogramats de la Festa Major. 

A la Casa Duran, es farà el Cultura Fest Sabadell, un concert amb 12 microconcerts coordinats per Sergi González, que reprodueixen les actuacions fetes durant el confinament i difoses mitjançant les xarxes. Les propostes de l’Espectacle Continua a Sabadell seran gratuïtes i s’aniran presentant properament.

Aquestes i altres novetats les han presentat avui Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, i Carles de la Rosa, regidor de Cultura. Farrés ha afirmat que “aquest any s’han hagut d’anul·lar molts actes culturals per culpa de la pandèmia. Però la cultura és segura i s’hi treballa amb totes les garanties. Cal aprofitar tot el talent que tenim i posar-lo a disposició perquè tothom en pugui gaudir”. I ha afegit que “sempre necessitem la cultura com a ciutadans lliures que som”.

Venda per fases  

Aquesta temporada, la venda de les entrades es farà per fases. Així, a partir del dimecres 16 de setembre ja es podran adquirir les localitats per a tots els espectacles del mes d’octubre; el 7 d’octubre es posaran a la venda els espectacles de novembre i 4 de desembre s’obrirà tota la programació de desembre, incloses les sessions d’Els pastorets, que tindran una darrera sessió el 10 de gener de l’any que ve.

Seguint les instruccions del PROCICAT, la capacitat dels teatres La Faràndula i Principal serà sensiblement inferior del que és habitual i els assistents podran seure junts per grups de convivència, però estaran separats dels altres grups per butaques buides. D’altra banda, es demana al públic que arribi al teatre una estona abans de començar l’espectacle.

L’ús de la mascareta serà indispensable durant tota la funció, serà obligatori l’ús dels dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i s’haurà d’entrar individualment als serveis.  No hi haurà servei de guarda-roba ni de bar. I la sortida de l’equipament es farà de forma esglaonada.

Tal com ha explicat De la Rosa, "els teatres obriran i ho faran amb totes les mesures de seguretat. Per això animem els ciutadans de Sabadell a gaudir de la temporada que ara comencem, ja que hi trobaran totes les garanties possibles”.

Programació per a tots els públics

Entre els artistes que pujaran a l'escenari destaquen Las Migas, que celebren els 15 anys de la formació i a Sabadell presentaran el nou treball.  El mateix dia 3 al Teatre La Faràndula es podrà gaudir de la 15a edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell. El 9 d’octubre, Els Brugarol arribaran al Principal. Una comèdia que tracta amb humor els temes de la família i la tradició i sobre els canvis que comporta el relleu generacional en el si familiar.

L’11 d’octubre, l’OSV presentarà al Teatre Principal el concert Mozart a Praga, que es va haver de suspendre la temporada passada per la pandèmia. El 16 d’octubre serà el torn de la música de cambra al Teatre Principal, amb un concert del Quartet Calders, que oferiran obres de Haydn i Brahms.

Pel que fa al teatre musical ocuparà, el 18 d’octubre, l’escenari del Principal amb T’estimo si he begut, una coproducció de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal. Tres de les més importants productores d’aquest país han creat un espectacle que adapta els contes d’Empar Moliner sobre l’apassionant món de la parella.

Per la seva banda, els Amics de l’Òpera de Sabadell comencen la temporada operística amb la conegudíssima La flauta màgica de Mozart el 21, 23 i 25 d’octubre, muntatge que es combinarà amb la versió protagonitzada pels joves talents de l’Escola d’Òpera els dies 22 i 24.I per tancar el mes d’octubre, el dia 30, Ovella Xao omplirà de festa La Faràndula.