L'Ajuntament mou fitxa per garantir la seguretat a Nostra Llar però descarta un «tall total de la via»

Una iniciativa que es preveu millorar durant els propers dies

Imatge en un dels accessos de l'escola Nostra Llar de Sabadell
Imatge en un dels accessos de l'escola Nostra Llar de Sabadell | Cedida
NacióSabadell
15 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:46h
Més agents durant les franges horàries escolars per garantir la seguretat i el funcionament del transport públic. Davant les crítiques d'ahir al matí durant el primer dia del curs escolar per les famílies de l'escola Nostra Llar de Sabadell, l'Ajuntament mou fitxa. Malgrat que reconeix la impossibilitat de tallar el trànsit completament perquè es tracta d'un punt neuràlgic de la ciutat que garanteix el pas del servei de l'autobús municipal de les línies 4, 44, 7 i 12; s'han anunciat noves mesures.

El consistori explica que l'àrea comptarà amb més presència d'agents durant totes les franges horàries; mentre que, a petició del centre, també s'han instal·lat senyals al paviment de la vorera "per tal d'ajudar a efectuar una distribució fixa de familiars i alumnes per grups". La via però, seguirà oberta a vehicles, i en el cas concret que la policia valorés restringir el trànsit aleshores només es deixaria circular als autobusos per davant de l'escola.

Ahir a la tarda, per dur a terme aquestes millores es va realitzar un tall puntual del tram del carrer de Calderón, desviant els turismes pel carrer del Vallès i deixant només pas puntual als busos durant els moments de més afluència. Una iniciativa que es preveu anant millorant durant els propers dies, juntament amb el reforç de la senyalització i altres elements complementaris "si escau".