11-S

FOTOS I VÍDEOS Sabadell celebra la Diada més atípica sobre un cotxe de la «Guardia Viril»

L'acte ha estat organitzat per les seccions locals de l'ANC i d'Òmnium sota el lema "El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents"

per Sergi Baixas , Sabadell , 11 de setembre de 2020 a les 20:14 |
Un espai vallat i marcat amb pintura blanca al terra, delimitava les distàncies de seguretat dels assistents | Juanma Peláez
Prop de mig miler de sabadellencs s'han concentrat davant del Mur de la Llibertat al crit d'"independència". El passatge de l'Enginyer Playà s'ha omplert aquesta tarda d'estelades encarades a un escenari en forma de cotxe de la "Guardia Viril". 
  L'acte, organitzat per les seccions locals de l'ANC i d'Òmnium i sota el lema "El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents", ha estat fortament marcat pels protocols adoptats per fer front al coronavirus. Un espai vallat i marcat amb pintura blanca al terra, delimitava les distàncies de seguretat dels assistents. Per accedir a la zona, calia ensenyar l'acreditació i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. 
L'esdeveniment, que ha començat a les 18 h de la tarda, ha comptat amb els parlaments del portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer; de la presidenta d'Òmnium Sabadell, Teresa Mira; i de la coordinadora local de l'ANC, Neus Alsina. "Aixecament de la declaració d'independència", "urgència" i "repressió", són algunes de les idees principals en què giraven els discursos de l'acte reivindicatiu.

  La jornada ha acabat amb la representació per part de Mira i Alsina de l'episodi del 20 de setembre de 2017 de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart sobre un cotxe de la Guàrdia Civil davant la conselleria d'Economia de Barcelona que va comportar l'empresonament dels dos líders socials.
  Aquest matí, les entitats sobiranistes també havien organitzat una "rua per la independència" sobre rodes pels principals carrers de la ciutat, que ha aplegat una setantena de vehicles. 


 

Participació